Mainos

Sadat poliisit ja sotilaat haastattelevat myrkytystapauksen todistajia Britanniassa – Venäjän ex-agentin ja tyttären tila kriittinen, mutta vakaa

Sunnuntaina Salisburyssa Etelä-Englannissa myrkytetyt entinen venäläisagentti ja hänen tyttärensä ovat edelleen kriittisessä, mutta vakaassa tilassa, kertoo Britannian sisäministeri Amber Rudd.

Ministerin mukaan tapauksen yhteydessä vakavia oireita saanut poliisi Nick Bailey on niin ikään vakavasti sairas, mutta kykenee "kommunikoimaan" muun muassa omaistensa kanssa.

Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julia löydettiin tajuttomina eteläenglantilaisesta kaupungista sunnuntaina.

Britannian sisäministerin mukaan tapausta tutkii yli 250 terrorismirikoksiin erikoistunutta poliisia. Viranomaisille on jo nyt kertynyt yli 240 todistuskappaletta.

Salisburyn kaupungissa on käynnissä sotilasoperaatio, jossa puhutetaan yli kahtasataa todistajaa. Lisäksi kuolemansyyntutkijat selvittävät Skripalin puolison ja pojan kuolinsyitä

Tapauksen tiimoilta on spekuloitu, että Venäjä olisi hermomyrkyn takana, mutta sisäministeri Rudd korosti, että on liian aikaista arvioida, kuka on vastuussa tapahtuneesta.

Hän muistutti myös, että poliisi tarvitsee aikaa tapauksen huolelliseen tutkimiseen.

Venäjän valtionteleviokanavalla kuultiin epätavallinen lausunto valtion pettureiden kohtalota Skripalin myrkytyksen jälkeen.

0:36

1:40

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.