Kulkeutuiko hermomyrkky Skripalien kotiin tyttären mukana? Tutkijat epäilevät myrkyn tulleen Venäjältä matkalaukussa

Mitä ex-agentin murhayrityksestä seuraa Britannialle ja Venäjälle? 2:56

Ex-kaksoisagentin myrkytystapausta tutkineet epäilevät, että Sergei Skripalin ja tämän tyttären Julia Skripalin murhan yrityksessä käytetty hermomyrkky piilotettiin Venäjältä saapuneen Julian matkalaukkuun, kertovat kansainväliset mediat, muun muassa Business Insider.

Tutkijat ovat ilmaisseet jälleen yhden teorian siitä, kuinka erittäin voimakas hermomyrkky Novichok annettiin Sergei ja Julia Skripalille. Myrkyn epäillään kantautuneen Sergei Skripalin kotiin Venäjältä hänen tyttärensä Julia Skripalin matkalaukussa.

Tytär Julia Skripal asuu Moskovassa ja työskentelee Facebook-profiilinsa mukaan Pepsille, kun taas Sergei Skripal asuu Britannian Salisburyssa.

Jos kyseinen skenaario on todenmukainen, saattaa olla, että myrkytyksestä vastannut tekijä ei koskaan poistunut Venäjän maaperältä.

Tallentuiko Venäjän ex-agentti valvontakamerakuviin myrkytysiltana Britanniassa? 0:39

Ei virallista lausuntoa iskun toteutustavasta

Sergei ja Julia Skripalin myrkytystapaus tuli julkisuuteen sen jälkeen, kun heidät löydettiin tajuttomina penkiltä lähellä ostoskeskusta Britannian Salisburyssa. Maan viranomaiset ovat kuumeisesti selvittäneet, kuinka salamurhan yritys toteutettiin ja millainen taho toteutti iskun.

Britannian hallitus on jo aikaisemmin todennut hermomyrkyn olleen Neuvostoliitossa kehitettyä Novichock-hermomyrkkyä, mutta ei ole vielä toistaiseksi tehnyt virallista lausuntoa siitä, kuinka myrkky annettiin nyt koomassa makaavalle kaksikolle.

Toinen tutkijoiden esittämä teoria on ollut, että Sergei Skripal altistui myrkylle kosketusteitse autonsa kautta, johon tätä oli mahdollisesti levitetty.

Britannia on syyttänyt Venäjää iskun toteuttamisesta, mutta Venäjä on kiistänyt syytökset. Britannia on myös päättänyt karkoittaa venäläisiä diplomaatteja maasta.

Lue myös:

    Uusimmat