Venäläisagentin murhayrityksessä käytetty hermomyrkky on erittäin harvinaista ainetta – Silminnäkijä: ”Hän alkoi huutaa ja halusi poistua”

1:40

Venäläisen entisen kaksoisagentti Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julian murhan yrityksessä käytetty hermomyrkky on nyt tunnistettu, mutta poliisi ei tahdo paljastaa julkisuuteen sen tarkempia tietoja, BBC kertoo.

Sadat rikostutkijat, poliisit, analyytikot ja tiedustelupalvelun viranomaiset tutkivat paljon mediahuomiota herättänyttä, entisen Venäjän entisen kaksoisagentin murhan yritystä Iso-Britanniassa.

Kaksoisagentti ja tämän tytär löydettiin tiedottomana Salisburysta ostoskeskuksesta ja heidän uskotaan altistuneen hermomyrkylle. He ovat yhä kriittisessä tilassa.

Poliisin mukaan murhan yrityksessä käytetyn hermomyrkyn laatu on viimein tunnistettu, mutta he eivät tahdo paljastaa sitä julkisuuteen toistaiseksi. Sen kerrotaan kuitenkin olleen erittäin harvinainen.

Lähde kertoo BBC:lle, että hermomyrkky on todennäköisesti vielä harvinaisempaa, kuin Syyrian epäillyssä sariini-iskuissa käytetty tai Tokion metroiskussa vuonna 1995 käytetty hermomyrkky.

Lähde myös mainitsi, että hermomyrkky ei ollut sama, jota käytettiin Kim Jong-unin velipuolen tappamiseen Malesiassa viime vuonna.

Silminnäkijä: ”Hän alkoi huutaa, halusi laskunsa ja poistua”

Poliisi on kertonut tiedotustilaisuudessaan, että se aikoo nyt selvittää, miksi ja miten Skripalit joutuivat hermomyrkkyiskun kohteeksi.

Serger ja Julia Skripalin tiedetään vierailleen Bishop’s Mill pubissa ja Zizzi-ravintolassa Salisburyssa tapahtumapäivänä. Silminnäkijä kertoi BBC:lle, että ravintolassa asioinut kaksoisagentti vaikutti tapahtuma-aikaan ärtyneeltä ja omituiselta.

– Hän vaikutti menettäneen malttinsa. Hän alkoi huutaa, halusi laskunsa ja poistua paikalta, silminnäkijä kertoi BBC:lle.

Myöhemmin parivaljakko löydettiin tiedottomana ostoskeskuksesta ja heidän epäillään altistuneen hermomyrkylle. Skripal, tämän tytär sekä poliisi, joka löysi heidät ensimmäisenä ovat kaikki tällä hetkellä sairaalassa.

Skripal on entinen Venäjän tiedustelueversti, joka sai Venäjällä vankeustuomion vuodettuaan Britannian MI6:lle salaisia tietoja. Hänet luovutettiin Yhdysvalloille korkean profiilin agenttien vaihdossa vuonna 2010 ja on siitä lähtien asunut Britanniassa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja