Venäläinen urheilupomo ei niellyt selitystä – antoi tulikivenkatkuisen palautteen: "Mahdotonta hyväksyä"

Venäjän olympiakomitean puheenjohtaja Stanislav Pozdniakov on pahoittanut mielensä, kun venäläisurheilijoita ei ennakkotiedoista poiketen laskettu mukaan käynnissä oleviin Aasian kisoihin.

Aasian olympiakomitea (OCA) teki heinäkuussa päätöksen, jolla se salli jopa 500 venäläisen ja valkovenäläisen urheilijan osallistumisen Aasian kisoihin. Päätös sai aikanaan osakseen voimakasta kritiikkiä. Urheilijat olisivat päässeet kisoissa tavoittelemaan olympiapaikkoja, mikä nähtiin askeleena kohti heidän päästämistään Pariisin ensi kesän olympialaisiin.

Venäläiset ja valkovenäläiset ovat edelleen suljettuna kansainvälisen urheilun ulkopuolelle useissa lajeissa sen jälkeen, kun Venäjä Valko-Venäjän avustamana hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa 2022.

Syyskuun alussa Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) kuitenkin ilmoitti, etteivät Venäjä ja Valko-Venäjä osallistu kisoihin "teknisistä syistä".

Pozdniakovin mukaan Venäjällä on odotettu tarkennusta poisjättämisen syyhyn.

Diplomatian näkökulmasta tällainen on mielestäni mahdotonta hyväksyä. He eivät edes ilmoittaneet meille, että ovat harkinneet uudelleen päätöstään kutsua meidät, Pazdniakov sanoi Tassin mukaan.

OCA:n puheenjohtaja Randhir Singh kertoi tällä viikolla, että urheilijat olisivat olleet tervetulleita käynnissä oleviin kisoihin, mutta logistisista syistä heidät jätettiin rannalle. Pozdniakoviin selitys ei uponnut.

– Kisat järjestetään Kiinassa. Maidemme välisten suhteiden vuoksi kaikki turvallisuustekijät olisivat olleet ratkaistavissa ja maantieteellinen läheisyys poistaa kaikki logistiset tekijät.

Venäläisten ja valkovenäläisten osallistumisesta Pariisin olympialaisiin ei ole vielä tehty lopullista päätöstä. KOK on kuitenkin todennut, ettei urheilijoita tulisi rangaista maiden johdon toimista.

Lue myös: