Mainos

Venäläinen rekkajärjestö uhkaa seisottaa suomalaisrekkoja

Venäläinen rekkajärjestö uhkaa katkaista suomalaisrekkojen liikenteen Viipurin tiellä, jos Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ei luovu venäläisten rekkojen lastausboikotista.

Venäjän kuljetusliikkeiden ja huolitsijoiden liitto on lähettänyt AKT:lle kirjeen, jossa se uhkaa vastatoimilla, ellei venäläisrekkojen purku ja lastaus Suomen satamissa käynnisty, kertoi Venäjän ulkomaanliikenteen harjoittajien järjestön ASMAP:in pääasiantuntija Konstantin Sharshakov Pietarissa tänään.

Sharshakovin mukaan jatkotoimista päätetään huomenna sen jälkeen kun AKT:n kanta on selvillä. AKT:n puheenjohtaja Kauko Lehikoinen sanoi tänä iltana kuulleensa asiasta vain toimittajien välityksellä. Suoraa yhteydenottoa asiassa ei Venäjältä AKT:hen oltu otettu.

Maanantaina stoppi?

Venäläisosapuoli on esittänyt AKT:lle neuvotteluja, joiden ehtona pidetään boikotin purkua.

-Emme voi neuvotella niin pitkään kuin yksipuolinen aggressio jatkuu, Sharshakov selvitti.

Jos neuvottelukosketukseen ei päästä, venäläisajokit saattavat katkaista suomalaisrekkojen matkan jo maanantaina kello 13 Torfjanovkassa, joka sijaitsee Vaalimaan raja-asemaa vastapäätä Venäjän puolella.

ASMAP on harkinnut myös kääntymistä Venäjän hallituksen puoleen, jotta se kieltäisi suomalaisrekkojen liikennöinnin Venäjälle. Järjestö lähetti hallitukselle jo viime viikolla kirjeen, jossa pyydettiin suomalaisajokkien ylipaino- ja ylimittalupien saannin vaikeuttamista.

Sharshakov korosti tänään, että venäläisosapuolen tavoitteena on saada aikaiseksi neuvottelukosketus.

-Meitä kummastuttaa se, että AKT ei ole esittänyt aiemmin minkäänlaisia valituksia, hän sanoi. Hän ihmetteli myös sitä, että boikotti kohdistuu ainoastaan Venäjällä rekisteröityihin autoihin.

-Virolaiset ja valkovenäläiset ajavat halvemmalla kuin venäläiset, hän muistutti. Hänen mielestään moniin ongelmiin voitaisiin puuttua kuljetusalan järjestöjen välisen yhteistyön kautta. AKT:n boikotti on kuumentanut tunteita pietarilaisten kuljetusliikkeiden johdossa.

Rekkapomot ovat harkinneet mielenosoitusta Suomen Pietarin pääkonsulinviraston edessä ja korvausvaatimuksia boikotin takia menetetyistä ansioista. Mielenosoitusaikeesta on luovuttu, Sharshakov kertoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.