Venäläinen rekkajärjestö uhkaa seisottaa suomalaisrekkoja

Venäläinen rekkajärjestö uhkaa katkaista suomalaisrekkojen liikenteen Viipurin tiellä, jos Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ei luovu venäläisten rekkojen lastausboikotista.

Venäjän kuljetusliikkeiden ja huolitsijoiden liitto on lähettänyt AKT:lle kirjeen, jossa se uhkaa vastatoimilla, ellei venäläisrekkojen purku ja lastaus Suomen satamissa käynnisty, kertoi Venäjän ulkomaanliikenteen harjoittajien järjestön ASMAP:in pääasiantuntija Konstantin Sharshakov Pietarissa tänään.

Sharshakovin mukaan jatkotoimista päätetään huomenna sen jälkeen kun AKT:n kanta on selvillä. AKT:n puheenjohtaja Kauko Lehikoinen sanoi tänä iltana kuulleensa asiasta vain toimittajien välityksellä. Suoraa yhteydenottoa asiassa ei Venäjältä AKT:hen oltu otettu.

Maanantaina stoppi?

Venäläisosapuoli on esittänyt AKT:lle neuvotteluja, joiden ehtona pidetään boikotin purkua.

-Emme voi neuvotella niin pitkään kuin yksipuolinen aggressio jatkuu, Sharshakov selvitti.

Jos neuvottelukosketukseen ei päästä, venäläisajokit saattavat katkaista suomalaisrekkojen matkan jo maanantaina kello 13 Torfjanovkassa, joka sijaitsee Vaalimaan raja-asemaa vastapäätä Venäjän puolella.

ASMAP on harkinnut myös kääntymistä Venäjän hallituksen puoleen, jotta se kieltäisi suomalaisrekkojen liikennöinnin Venäjälle. Järjestö lähetti hallitukselle jo viime viikolla kirjeen, jossa pyydettiin suomalaisajokkien ylipaino- ja ylimittalupien saannin vaikeuttamista.

Sharshakov korosti tänään, että venäläisosapuolen tavoitteena on saada aikaiseksi neuvottelukosketus.

-Meitä kummastuttaa se, että AKT ei ole esittänyt aiemmin minkäänlaisia valituksia, hän sanoi. Hän ihmetteli myös sitä, että boikotti kohdistuu ainoastaan Venäjällä rekisteröityihin autoihin.

-Virolaiset ja valkovenäläiset ajavat halvemmalla kuin venäläiset, hän muistutti. Hänen mielestään moniin ongelmiin voitaisiin puuttua kuljetusalan järjestöjen välisen yhteistyön kautta. AKT:n boikotti on kuumentanut tunteita pietarilaisten kuljetusliikkeiden johdossa.

Rekkapomot ovat harkinneet mielenosoitusta Suomen Pietarin pääkonsulinviraston edessä ja korvausvaatimuksia boikotin takia menetetyistä ansioista. Mielenosoitusaikeesta on luovuttu, Sharshakov kertoi.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat