Venäläinen rahtialus yhä tiukasti karilla Viron vesillä

Alusta yritettiin tänään hinata pois matalikolta tuloksetta. Suraavaksi on tarkoitus keventää laivan lastia ja yrittää irroittamista uudelleen.

Venäläinen rahtilaiva seisoo edelleen tiukasti karilla Viron aluevesillä lähellä Osmussaarta. Lähes sata metriä pitkä Ml. Baltiskij 102 ajoi puutavaralastissa Neogrundin matalikolle viime yönä hieman kello yhden jälkeen. Viron rannikkovartioston mukaan karilleajosta ei aiheutunut varsinaista öljyvuotoa eikä laivan 12 hengen miehistö ollut vaarassa.

Meripelastusjohtaja, yliluutnantti Timo Auranen Helsingin meripelastuslohkokeskuksesta pitää karilleajon syynä ilmeisesti navigointivirhettä. Rahtilaiva oli lähtenyt eilenTallinnasta ja ajanut sisäreittiä mantereen ja Naissaaren välistä. Laivan olisi pitänyt kiertää Osmussaari pohjoisen kautta, mutta se ajoi saaren edessä olevalle matalikolle vauhdilla.

- Rahtilaiva ajoi matalikolle, jossa on vettä vain puolesta puoleentoista metriä ja pohja hiekkaa ja kiviä. Laivaa yritettiin tänään vetää irti matalikolta, mutta se ei saamani tiedon mukaan edes liikahtanut. Seuraavaksi on tarkoitus purkaa laivan puutavaralasti ja siirtää se toiseen laivaan. Siihen taas mennee aikaa vuorokausi, arvioi Auranen.

Baltsikijn päällikkö tyhjensi jo aamulla ennen irrottamisyritystä laivan painolastitankit, jolloin meressä havaittiin haveripaikalla öljynsekaista vettä. Parin tunnin kuluttua öljyä ei enää havaittu.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat