Mainos

Venäjän viranomaiset tunnustivat laajan lapsiprostituution

Venäjällä on käynnissä laaja lapsiprostituutioselvitys. Suomen lähialueilla Lääkintä- ja kouluviranomaisten tekemän tutkimuksen ensimmäinen osaraportti julkistetiin tänään Joensuussa maamme viidensillä hedelmällisyysfestivaaleilla.

Myös viranomaiset tunnustavat lapsiprostituution Venäjällä

Osaraporttissa käsitellään vain pienen itärajan takaisen Sortavalan kaupungin tilannetta, mutta jo nämäkin tulokset yllättivät niin venäläiset kuin suomalaisetkin viranomaiset. Tutkimuksessa löydettiin kahdeksan 12-14-vuotiasta tyttöä, jotka toimivat prostituoituina. Vaikka totuus lapsiprostituutiosta on tiedetty Sortavalassa, siitä puhuminen on ollut Venäjällä tabu, kunnes totuus selvisi terveysviranomaisille virallisessa tutkimuksissa.

Karmein tutkimuksessa paljastunut kohtalo Sortavalassa on sillä 12-vuotiaalla tytöllä, joka elää tänäkin päivänä jatkuvassa seksisuhteessa suomalaismiehen kanssa. Tyttö, hänen äitinsä ja suomalainen mies asuvat samassa taloudessa. 12-vuotiaan äiti hyväksyy lapsensa seksisuhteen suomalaiseen, koska tämä tuo ainoat rahat talouteen. Suomalaispoliisikin tietää jo tilanteen, mutta ei voi kuin välittää tiedon Venäjän viranomaisille. -Rikostorjuntasopimuksen puitteissa meillä on mahdollisuus välittää tästä tieto venäjän viranomaisille joilla on mahdollisuus ryhtyä tarpeellisiin toimenpiteisiin, sanoi rikosylikomisario Aarre Myllymäki Keskusrikospoliisista MTV3:n Kymmenen uutisissa. Suomen puolella tutkimuksen voisi käynnistää Venäjän viranomaisten pyynnöstä. Näkyvissä on kuitenkin vasta koko lapsiprostituutio-ongelman jäävuoren huippu.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.