Mainos

Venäjän vankiloissa epäinhimilliset olot myös virallisesti

Venäjän rappeutuvissa, ylikansoitetuissa vankiloissa vallitsevat epäinhimilliset olot ja tuhannet vangit joutuvat alttiiksi taudeille ja kärsivät raa'asta kohtelusta, sanotaan Moskovassa tänään julkaistussa virallisessa raportissa.

Presidentin alainen ihmisoikeuskomissio antaa selvityksessään synkän kuvan maan vankiloista, joista monet on rakennettu viime vuosisadalla. Epäinhimillisistä oloista kärsivät paitsi vankeuteen tuomitut henkilöt myös tutkintavangit, jotka katsotaan syyttömiksi niin kauan kunnes heidät todistetaan syyllisiksi.

Venäjällä on kaiken kaikkiaan noin miljoona vankia, joista 280 000 on tutkintavankeudessa.

Venäjän lain mukaan jokainen vanki on oikeutettu vähintään neljän neliömetrin tilaan, mutta monissa laitoksissa vangit saavat tyytyä vain yhden neliömetrin tilaan. Alkeelliset saniteettiolot ovat tehneet monista vankiloista todellisia tautipesäkkeitä. Niissä saattaa olla tuberkuloositapauksia esimerkiksi 17 prosenttia enemmän kuin Venäjällä keskimäärin.

Komissio kehottaa vastuunalaisia ministeriöitä laatimaan tiukat säännöt kidutusten ja ankarien tai epäinhimillisten rangaistusten kieltämiseksi.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.