Venäjän väitetään kärsivän nyt sodan kovimpia tappioita – näin brittitiedustelu arvioi lukuja

Ukraina julkaisi vahvistamattoman videon Venäjän panssareiden joukkotuhosta Avdijivkassa 0:59
Ukraina on julkaissut vahvistamattoman videon Venäjän panssareiden joukkotuhosta Avdijivkassa. Videon kuvausaikaa tai -paikkaa ei ole vahvistettu.

Ukraina väittää Venäjän kärsineen marraskuussa keskimäärin 931 sotilaan tappiot per päivä.

Ukrainan antamien lukujen perusteella tähän mennessä kuolettavin kuukausi venäläisten kannalta oli maaliskuu 2023, jolloin taistelut Itä-Ukrainan Bahmutin kaupungissa olivat kiivaimmillaan.

Luvuista kertoo Britannian puolustusministeriö julkisessa tiedustelupäivityksessään.

Brittiministeriö huomauttaa, ettei se pysty vahvistamaa metodologiaa, jolla Ukrainan ilmoittamat luvut on laskettu. Venäjä on Ukrainan tapaan kommentoinut omia tappioitaan äärimmäisen niukasti.

Ukrainan ilmoittamat Venäjän tappioluvut ovat Britannian mukaan mahdollisia, jos ne sisältävät sekä kuolleet että haavoittuneet, kuten on laajasti arvioitu.

Briannian mukaan Venäjän suuret tappiot ovat todennäköisesti pääosin seurausta Venäjän hyökkäyksestä Avdijivkassa.

Venäjä on pyrkinyt piirittämään Avdijivkan kaupungin kahdella hyökkäyksellä vastakkaisista suunnista. Raskaista tappioistaan huolimatta Venäjä ei ole onnistunut tavoitteessaan, vaikka se onkin vahvistetusti edennyt alueella.

Venäjä on menettänyt alueella myös merkittävän määrän panssarikalustoa. Lisää Avdijivkan taistelusta ja muista Ukrainan sodan syksyn tapahtumista voit lukea alla olevista linkeistä.

Lue myös:

    Uusimmat