"Venäjän Rolls-Roycen" ensimmäinen myymälä avautui Moskovassa – tällaisen itäauton saa 250 000 eurolla

2:40
Vladimir Putinin virkaanastujaisissakin nähty Aurus Senat tunnetaan myös nimellä Kortezh.

Venäjän presidentin virka-autonakin toimiva Aurus Senat on viimein koko kansan ihmeteltävissä Moskovaan avatussa autoliikkeessä. Kyseessä on valmistajan toistaiseksi ainoa myymälä.

Presidentti Vladimir Putin saapui viime vuoden virkaanastujaisiinsa kuitenkin uuden ajan venäläisen luksusauton kyydissä. Kyseessä oli Aurus Senat -limusiini, joka pyrkii kilpailemaan varakkaista asiakkaista muun muassa Rolls-Roycen kanssa.

Itänaapuristamme tulleet luksusautot ovat perinteisesti olleet ZIL-merkkisiä, mutta niitäkään ei ole valmistettu sitten vuoden 2012.

Aurus avasi perjantaina ensimmäisen liikkeensä Moskovaan. Auruksen toimitusjohtaja Adil Shirinov kertoi, että yhtiön potentiaalisia asiakkaita ovat hallituksen virkamiesten lisäksi myös varakkaat liikemiehet. Pätäkkää saa kyllä vähän löytyäkin, sillä Aurus Senatin hinta ennen veroja on noin 250 000 euroa.

Toistaiseksi Aurus ottaa vastaan vain tilauksia uusista autoista, mutta varsinaisia myyntejä ei ole kaavailtu vielä tälle vuodelle.

Ulkoisesti hyvin paljon Rolls-Royce Ghostia muistuttavan Senatin konepellin alta löytyy 4,4-litrainen V8. Hevosvoimia laitoksesta irtoaa 600.

Teollisuus- ja kauppaministeri Denis Manturovin mukaan Aurus tulee avaamaan myymälöitä myös Kiinaan parin vuoden sisällä.

Ylellisen edustusauton lisäksi Aurus aikoo tuoda markkinoille tila-auton sekä katumaasturin. Komendant-nimeä kantava SUV nähtäneen Manturovin mukaan Moskovan autonäyttelyssä ensi vuonna.

Muiden valmistajien tavoin myös Aurus aikoo panostaa sähköautoihin. Hybridi- ja täyssähkömalleja saataneen markkinoille arviolta vuonna 2025.

Venäjän valtio on tukenut Aurus-projektia 170 miljoonalla eurolla vuodesta 2013 lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja