Mainos

Venäjän presidentinvaaleissa vain yksi suosikki

Ensimmäiset äänet on jo annettu Venäjän presidentinvaaleissa. Tundralla asukkaat ovat päässeet uurnille jo hyvissä ajoin ennen varsinaista äänestyspäivää, joka on ensi sunnuntaina.

Ennakkosuosikkina ja lähes varmana Kremliin menijänä pidetään Dmitri Medvedeviä, jonka kannatus on mielipidekyselyissä yli 70 prosenttia. Gennadi Zuganov ja Vladimir Zhirinovsky ovat presidenttikisassa Medvedevin haastajia, vaikka heidän menestys jääneekin vaatimattomaksi. Vaalikamppailun kannalta he ovat kuitenkin Kremlille tärkeitä.

Moskovalaisen analyytikon Masha Lipmanin mukaan kyse on myös vaalien imagosta.

- Jos he haluaisivat jättää kisan vain pro-Kremlinin ehdokkaille ja tuntemattomalle Andrei Bogdanoville, niin luulen, että Kremlinistä sanottaisiin, että emme halua tätä. Tuolloinhan kampanja näyttäisi vieläkin enemmän farssilta kuin nyt, sanoo Lipman.

Reippaista puheenvuoroistaan tunnettu, liberaalidemokraattien presidenttiehdokas, Vladimir Zhirinovsky on jo tottunut häviäjä. Hänen mukaansa myös pienpuolueiden ehdokkaita tarvitaan.

- Liberaalidemokraattinen puolue ei ole koskaan ollut johtava puolue, eikä sen ehdokas ole koskaan voittanut presidentinvaaleja. Poikkeamme näin muista presidenttiehdokkaista, toteaa Zhirinovsky.

Harvinainen ilmestys kisassa on Eurooppa-myönteinen Andrei Bogdanov, jota kukaan ei tunne. Bogdanovin tehtävänä on vaientaa länsimaista tuleva kritiikki. Medvedeville edulliset vaaliasetelmat ovat siis valmiina.

Entinen parlamentin jäsen Vladimir Rhizhkov rinnastaa sunnuntain vaalit entisen Neuvostoliiton aikaisiin vaaleihin.

- Olin koulupoika Neuvostoliiton aikaan, mutta muistan Neuvostoliiton vaalit, missä oli vain yksi ehdokas. Nyt on sama tilanne. Käytännössä vaaleissa on vain yksi ehdokas - herra Medvedev, toteaa Rhizhkov.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.