Mainos

Venäjän presidentin ja hallituksen suosio laskenut

Venäjän presidentin ja hallituksen suosio on viime kuukausina laskeneet selvästi, kertovat uusimmat mielipidetutkimukset Novye Izvestija -lehden mukaan.

Kysymys ei kuitenkaan ole tutkimuksen tehneen Analyyttisen keskuksen johtajan Juri Levadan mukaan mistään erityisen suuresta muutoksesta. Hänen mielestään suosioluvut ovat pikemminkin asettuneet "normaalille" tasolle.

Kesäkuussa 72 prosenttia venäläisistä oli tyytyväisiä presidentti Vladimir Putinin (kuvassa) toimiin kun maaliskuussa vastaava luku oli 86 prosenttia. Levadan mukaan Putinin suosio oli maaliskuussa korkea vaalien takia ja nyt se on laskenut sille tasolle, jossa se oli viime vuonna.

Hallituksen toimintaa piti kesäkuussa hyvänä vain 38 prosenttia kansasta kun vastaava luku oli huhtikuussa 44 prosenttia. Kysymys on Levadan mukaan siitä, että Mihail Fradkovin uuteen hallitukseen luotettiin alussa. Kun hallitus ryhtyi muuttamaan sosiaalietujen järjestelmää, kansa protestoi.

-Venäjällä on tavanomaista, että ihmiset arvelevat kaiken hyvän tulevan presidentiltä ja kaiken pahan hallitukselta, Levada huomauttaa.

Tällainen käsitys vallitsee Levadan mukaan myös suhteessa Tshetshenian sotaan. Ihmiset ovat sotaa vastaan ja arvostelevat siitä hallitusta mutta ei presidenttiä. Kesäkuussa 70 prosenttia venäläisistä arvioi, että Tshetsheniassa jatkuu sota ja vain 21 prosenttia oli sitä mieltä, että rauhanomainen elämä on palautumassa. Toukokuussa vastaavat luvut olivat 61 ja 31 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.