Venäjän maajoukkueen ex-scoutilta tökeröä möläyttelyä mustien tilanteesta – pitää protestointia "roskana"

3:11
Tulosruutu raportoi NHL:n liittymisestä boikottirintamaan.

Venäjän jääkiekkomaajoukkueen entinen kykyjenetsijä ja nykyinen agentti Sergei Fedotov on laukonut kovia näkemyksiä mustien tilanteeseen liittyen. Reaktiona poliisiväkivaltaan useat pohjoisamerikkalaiset urheilusarjat NHL:ää myöten ovat lykänneet pelejään.

Venäjällä tunnettu kommentaattori Fedotov sanoi Sport-Expressille olevansa iloinen ollessaan Venäjällä. Yhdysvaltoja tai Kanadaa hän ei voi sietää. 

– Mustat ovat pummeja, kadut ovat täynnä heitä. He ovat valinneet Yhdysvalloissa tietyn tavan, jolla saavuttavat tavoitteitaan, Fedotov alusti.

– Jos puhumme esimerkiksi Torontosta, olin yllättynyt kodittomien ihmisten määrästä kaduilla. Ja he ovat lähes kaikki mustia. Kyse on jonkinlaisesta tempusta. Ihmisillä on rahaa ja he voivat vuokrata edullisia taloja itselleen. He kuitenkin nauttivat siitä, että he teeskentelevät kaduilla olevansa köyhiä ja asuvat teltoissa. Valkoisten keittiöpuhe Amerikassa pyörii tämän ympärillä. Mustat ottavat täyden hyödyn tilanteesta, Fedotov väitti.

Mustien on yleisesti koettu olevan huonommassa asemassa ja kohtaavan enemmän syrjintää. Poliisit ovat kohdelleet tarpeettoman väkivaltaisesti monia tummaihoisia. 

Tuoreessa karussa tapauksessa poliisi ampui sunnuntaina mustaa miestä Jacob Blakea seitsemän kertaa selkään Wisconsinin Kenoshassa. Blake on halvaantunut ampumisen vuoksi vyötäröstä alaspäin.

Tölväisy Kanelle

Sergei Fedotov pitää NHL:ää ennen pelejään lykänneen koripalloliiga NBA:n suhtautumista ymmärrettävänä, koska sarjassa on suuri joukko mustia urheilijoita. Perjantailta ja lauantailta pelinsä peruneen NHL:n reaktiosta puhuessaan hän kuitenkin kutsuu nähtyä protestointia "roskaksi".

Fedotov otti pihteihinsä aktiivisen tasa-arvon puolestapuhujan, San Jose Sharksin kanadalaistähti Evander Kanen.

– Antaa Evander Kanen mennä NBA:han ja puolustaa mustien oikeuksia siellä, Fedotov latasi.

Fedotovin mukaan asialla ajetaan ennen kaikkea demokraattien tai republikaanien poliittista etua.

– Olen myös oikeudenmukaisuuden kannalla, mutta kaikella tällä, mitä Yhdysvalloissa on viime kuukausina tapahtunut, ei ole mitään tekemistä sen kanssa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja