NHL:n tähtihyökkääjältä tiukka vaatimus sekasorron keskellä: "Tom Bradyn ja Sidney Crosbyn olisi nyt aika kertoa, mikä on oikein"

Yhdysvaltojen mellakoissa väkivalta jatkuu – poliisi kaasutti New Yorkissa päin väkijoukkoa 8:59
Yhdysvaltojen mellakoissa väkivalta jatkuu: poliisi kaasutti New Yorkissa päin väkijoukkoa.

Useat ammattilaisurheilijat ovat ottaneet viime päivinä kantaa Yhdysvalloissa käynnissä oleviin mielenosoituksiin. Väkivaltaisiksi muuttuneet mellakat saivat alkunsa tummaihoisen George Floydin kuoltua pidätyksen yhteydessä Minneapolisissa viikko sitten. Suorapuheisia kannanottoja on tullut myös jääkiekon puolelta.

Suomalaistähti Patrik Laineen edustaman NHL-joukkueen Winnipeg Jetsin kapteeni Blake Wheeler toi mielipiteensä esille terävällä kommentillaan viime viikonloppuna. San Jose Sharksin tummaihoinen hyökkääjä Evander Kane on astunut hänen rinnalleen ja kannustanut maan suurimpia urheilutähtiä jakamaan mielipiteensä poliisiväkivallasta ja rasismista.

28-vuotiaan kanadalaispelaajan mielestä erityisesti vaaleaihoisten ammattilaisurheilijoiden, kuten NFL-tähti Tom Bradyn ja Pittsburgh Penguins -kapteeni Sidney Crosbyn, tulisi rikkoa hiljaisuus ja käyttää alustaansa tietoisuuden levittämiseksi.

– Me tarvitsemme niin paljon enemmän urheilijoita, jotka eivät näytä minulta, puhumaan tästä ja purkamaan sen saman järkytyksen, joka sisältäni löytyy, ja käyttämään sitä ilmaistakseen mielipiteensä ja turhautumisensa, Kane kertoi ESPN:n First Take -ohjelman vieraana.

– Sellaisten kavereiden kuten Tom Bradyn ja Sidney Crosbyn olisi nyt aika kertoa, mikä on oikein, ja erityisesti tässä tapauksessa, mikä on uskomattoman väärin. Se on ainut tapa, miten me voimme aidosti luoda yhtenäisen vihan tarvittavan muutoksen saavuttamiseksi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Florida Panthersin hyökkääjä Brian Boyle kuului myös ensimmäisiin NHL-pelaajiin, jotka ottivat kantaa tulenarkaan aiheeseen.

– Tämä… En tunne tätä kipua. En voisi edes kuvitella tätä kipua. Olen aina uskonut hyvyyteen, Boyle kirjoitti Twitterissä.

– Mutta en voi sanoa, ettenkö olisi nähnyt tällaista ennenkin. Me kaikki olemme. Tämä videomateriaali, nämä otsikot, (tapausta) seuranneet argumentit medialta. Mitä meidän on nähtävä, on muutos. Meidän on nähtävä päätös tälle kaikelle.

Minnesotan osavaltiossa sijaitsevasta Minneapolisista muodostui poliisiväkivallan keskipiste sen jälkeen, kun tummaihoinen George Floyd kuoli viime viikon maanantaina.

Poliisi Derek Chauvin, 44, painoi polvellaan Floydia niskasta maahan usean minuutin ajan. Floydin tuskaiset sanat, "en saa henkeä", jäivät hänen viimeisikseen.

Chauvinia syytetään kolmannen asteen murhasta ja toisen asteen taposta. Hän sai potkut Minneapolisin poliisista nopeasti tapauksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat