NBA:ssa kytee pelaajien laajamittainen kapinaliike: kauden jatko on vaakalaudalla – "Olen valmis luopumaan kaikesta"

NBA-tähti Kyrie Irving kehottaa muita NBA-koripalloilijoita jäämään pois peleistä, kun koronapandemian keskeyttämää kautta on tarkoitus jatkaa heinäkuun lopulta alkaen, uutisoivat ESPN ja The Athletic.

Irving esitti vetoomuksensa perjantaina NBA-pelaajien virtuaalikokouksessa, johon osallistui lähes sata pelaajaa. Mukana oli Irvingin lisäksi muun muassa yhdistyksen puheenjohtaja Chris Paul, Kevin Durant, Carmelo Anthony, Dwight Howard, Donovan Mitchell ja Avery Bradley.

Irvingin on helppo toimia asiassa äänitorvena, sillä hän on joka tapauksessa sivussa loppukauden peleistä olkapäävamman takia ja hän on yksi pelaajayhdistyksen kuudesta varapuheenjohtajasta.

Pelaamisen sijaan suuri joukko pelaajia haluaa osoittaa tukensa USA:ssa käynnissä olevaan liikehdintään, jonka tarkoituksena on taistella sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta. Asiaan liittyvät mielenilmaukset, jopa mellakat, alkoivat, kun tummaihoinen George Floyd kuoli toukokuun lopulla poliisin väkivaltaisen pidätystilanteen seurauksena.

– En kannata Orlandoon menemistä. En kannata järjestelmällistä rasismia ja muuta hevonpaskaa. Tämä haisee epäilyttävältä. Halusimme myöntää sen tai emme, meitä kohdellaan mustina miehinä joka päivä, kun heräämme, Irving sanoi The Athleticin mukaan.

– Olen valmis luopumaan kaikesta sosiaaliuudistuksen vuoksi.

Orlandolla Irving viittasi siihen, että kautta on määrä jatkaa siellä sijaitsevassa Walt Disney World -keskuksessa. Howardin mukaan NBA-kauden jatkuminen – tällaisissa olosuhteissa – veisi huomiota pois Yhdysvalloissa esillä olevilta ongelmilta.

– Kun alamme taas pelata koripalloa, uutiset keskittyvät systemaattisen rasismin sijaan siihen, kuka teki mitä edellisen illan pelissä. Kysymme nyt itseltämme, missä ja miten voimme saavuttaa suurimman vaikutuksen, eräs pelaaja kommentoi ESPN:lle.

Maaliskuussa kesken jäänyttä NBA-kautta on määrä jatkaa 31. heinäkuuta pudotuspeleillä, joissa on mukana 22 joukkuetta.



Lue myös:

    Uusimmat