Venäjän järkäle niittasi Huuhkajien Joona Toivion kanveesiin ja sai ripityksen Markku Kanervalta: "Olihan se ylimitoitettua voimankäyttöä"

Etukäteen pelätty Artjom Dzjuba oli mainostetun kova fyysisissä väännöissä ja pääpelissä, jossa 196-senttinen venäläiskorsto vei useasti pidemmän korren Paulus Arajuurta vastaan.

Venäjän hyökkäyspeli kulki totuttuun tapaan Dzjuban kautta, ja kärkimies kaapi palloja hyvällä prosentilla omilleen. Keskitykset niin kuin pitkät pallot hakivat Dzjuban päätä, mutta tämä onnistui lopulta luomaan vain yhden puskun Suomen Lukas Hradeckyn maalia kohti.

Dzjuban rooli kohdemiehenä vain korostui toisella puoliajalla, kun Venäjä vetäytyi johtoasemassa matalampaan puolustuslinjaan, ja hän jäi yksin ylös vastaanottamaan purkuja.

Dzjuban palo voittaa kaksinkamppailuja näkyi erityisesti yhdessä tilanteessa toisella puoliajalla, kun hän juoksi samaan palloon Suomen topparin Joona Toivion kanssa. Kovavauhtinen jääkiekkotaklaus lähetti Toivion ilmalennolle ja kentän pintaan, johon jäi pitkäksi aikaa haukkomaan happea.

Erotuomari Danny Makkelie puhalsi Dzjuban taklauksesta vapaapotkun Suomelle, jonka päävalmentaja Markku Kanerva piti hyökkääjälle puhuttelua kentän laidalla.

– Aikamoinen hitti, tuollainen järkäle tuli vauhdilla. Siinä oli kyllä olkapää olkapää vastaan. Silloin kun minä pelasin, niin tuollainen oli vielä ihan ok. Mutta säännöt on muuttuneet. Olihan se ylimitoitettua voimankäyttöä, Kanerva päivitteli ottelun jälkeen.

– Sanoin Dzjuballe, että ei tuo enää nykysäännöillä mene läpi. Totesin, että ”olet vahva mies ja noin voi käydä”. Kyllä hän hyväksyi sen sitten.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

GettyImages-1323880054

Tehot eivät olleet tapissa

Kanervan mukaan Venäjä pelasi ottelussa muutenkin niin kuin Suomi oli ennakoinut.

– Pettyneitä ollaan, varmaan ulospäinkin näkee. Haettiin voittoa tästä tai edes pistettä. Siinä ei onnistuttu. Venäjä oli ehkä sen maalin verran parempi, Kanerva myöntyi.

Suomen maaliodottama ottelussa oli 0,72 maalia. Venäjän lukema oli puolestaan karvan verran parempi 0,97.

– Siinä mielessä ei se tasapeli niin väärin olisi ollut, mutta ei tätä tilastoilla pelata, Kanerva muistutti.

Kanerva oli tyytyväinen, että Suomi sai luotua enemmän maalipaikkoja kuin aiemmassa ottelussaan Tanskaa vastaan. Tällä kertaa viimeistely ja viimeiset ratkaisut ontuivat.

– Päästiin muutaman kerran hyvin linjan taakse ensimmäisellä jaksolla, mutta emme onnistuneet viimeistelemään. Ensimmäisessä pelissä tehot olivat tapissa, nyt eivät olleet, valitettavasti.

Kööpenhaminassa Suomi teki maalinsa yhdestä ainoasta yrityksestään.

Venäjän maalissa Suomen puolustus nukkui tai odotti kenties jo puoliaikavihellystä. Kun Aleksei Mirantshuk sai vasemman jalkansa vapaaksi rangaistusalueella, oli käynnissä jo toinen lisäaikaminuutti.

Venäjän hyökkäys lähti Rasmus Schüllerin pallonmenetyksestä keskialueella, ja Magomed Ozdoev sai liikaa tilaa pelata seinän Mirantshukin kanssa. Maalintekijän harhautuksessa vipuun meni toppari Daniel O’Shaughnessy.

– Kokonaisuudessaan puolustuspeliin olen ihan tyytyväinen. Maali oli huonosti puolustettu, Kanerva sanoi.

Kanervan mukaan Mirantshukin vaarallinen vasen jalka oli Suomen joukkueella hyvin tiedossa.

Massiivinen haaste

Huuhkajien haaveet jatkopeleistä riippuvat nyt muista peleistä sekä tässä että muissa lohkoissa, jos se ei onnistu venymään ihmeeseen Belgiaa vastaan maanantaina.

– Belgia on Fifan rankingin ykkönen ja lohkon ennakkosuosikki. Haaste on meille massiivinen, mutta tämä joukkue on osoittanut aiemmin, että se pystyy tekemään mahdottomia. Itseluottamus on häviöstä huolimatta kova, ja kaikkemme tulemme tekemään, että saadaan se piste Belgialta ja unelmamme toteutettua, Kanerva summasi.

Suomi kohtaa Belgian ensi maanantaina kello 22 pelattavassa ottelussa Pietarissa. Välipäivät joukkue harjoittelee lähellä majapaikkaansa Terijoella.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja