Kommentti: Huuhkajat ei käyttänyt ainutlaatuista mahdollisuuttaan

3:10
Huuhkajat koki niukan tappion Venäjälle.

Kirvelevä 0–1-tappio Venäjälle mutkistaa huomattavasti Huuhkajien tilannetta jalkapallon EM-kisojen B-lohkossa, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen Pietarista.

Käsikirjoitus oli paljolti odotetunlainen avausjaksolla Suomen ja Venäjän välisessä tärkeässä taistossa. Huuhkajat rakensi Joel Pohjanpalon niukan paitsiomaalin lisäksi muutaman maalintekopaikan, mutta Pohjanpalo ja loukkaantumisensa jälkeen parasta virettään hakeva Teemu Pukki eivät olleet terävimmillään. 

Huuhkajien kannalta positiivista oli se, että joukkue kykeni silti luomaan alusta lähtien selvästi pidempiä hyökkäyksiä kuin Tanskaa vastaan. Kärkipari loi liikkeillään uhkaa puolustuslinjan selustaan – ja ajoittain rutinoituneet mutta hieman verkkaiset venäläispuolustajat, olivatkin vaikeuksissa. 

Toisaalta myös Venäjä kykeni luomaan hyvää painetta ja pitämään palloa taitavasti lähellä Lukas Hradeckyn maalia näppärillä muutamien pelaajien syöttöyhdistelmillä. Lopulta palkinto tuli ensimmäisen jakson lopulla: asialla kauniilla sijoituksella yläkulmaan Aleksei Mirantshuk

Toisella jaksolla Suomi piti palloa enemmän ja pyrki murtautumaan hyökkäyskolmanneksella lähinnä laitapelaajien keskityksien kautta maalintekoon, mutta suurta paniikkia isäntien maalille ei syntynyt, vaikka aihioitakin oli. 

Venäjä keskittyi toisella jaksolla enemmänkin iskemään terävästi positiivisten tilanteenvaihtojen jälkeen – ollen niissä äärimmäisen vaarallinen. Välillä kamppailun aikana hermostuneisuus paistoi läpi molempien syöttötyöskentelystä. 

Suomen kannalta tilanne jatkopaikkaa ajatellen on yhä vähintääkin kelvollinen, sillä maalin tappio pitää tilanteen monella tapaa jännittävänä lohkon viimeisiin otteluihin saakka. Silti jääkylmä fakta on se, että tasapeli olisi periaattessa sinetöinyt paikan joukkueelle 16 parhaan joukossa. 

Nyt Huuhkajien pitää toivoa, että lohkon muiden otteluiden tulokset menevät suotuisasti heidän kannaltaan. Belgia-ottelussa riittänee siis todennäköisesti huimasti jännitettävää Huuhkajien kannattajilla. Unelma elää yhä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja