Huuhkajat-puolustaja tukisti itseään Tanskan avausmaalista – topparipari myönsi karun tosiasian tapahtumista: "Ei Luke voi kaikkea torjua"

Huuhkajat koki tappion Tanskalle EM-karsintojen avausottelussa.

Huuhkajat kärsi 1–3-tappion Kööpenhaminan Parkenilla EM-karsintojen avausottelussa Tanskaa vastaan. Isäntien osumia sävytti suomalaisten virheet, mutta ilman Lukas Hradeckyn huippupelastuksia lukemat olisivat voineet olla huomattavasti karummat.

EM-karsintojen avausottelussa useita huippupelastuksia esittänyt Lukas Hradecky niputti Suomen panoksen muutamalla lauseella osuvasti Parkenin taiston tauottua.

– Kaikki Tanskan paikat tulivat ekaan tuntiin meidän pallonmenetyksistämme, ja lopussa paine kasvoi vain liian isoksi. Epävarmuutta lisäsi, kun meillä tuli liikaa vaihtoja ja loukkaantumisia, mikä haittasi meidän rytmiä. Sitten Tanskalta tuli pari korstoa sisään ja hävittiin pari kaksinkamppailua lopussa. Paljon pitää parantaa. Turpaan tuli ja nolla pistettä. Ei hymyilytä, Hradecky summasi.

Tanska oli kaikilla mittareilla Suomea parempi torstai-iltana, mikä saattoi hämärtyä hetkeksi Oliver Antmanin 54. minuutin tasoituksen jälkeen.

Totuus on, että Hradecky torjui ottelussa kahdeksan kertaa, ja esti pelastuksillaan ainakin kolme varmalta maalilta näyttänyttä tilannetta. Vastaavasti voi myös todeta, että Tanskan sensaatiokärki Rasmus Höjlund hoiti oman tehtävänsä maalin edessä lähes murhaavalla tehokkuudella. Ainoaksi kauneusvirheeksi Atalanta-kärjen illassa jäi läpiajon tuhriminen Hradeckyn ilmiömäiseen jalkatorjuntaan.

Höjlundin maaleista ensimmäinen syntyi tilanteessa, jossa ei näyttänyt olevan juuri vaaraa Suomen kannalta. Laitapakki Alexander Bah’n keskitys osui kuitenkin täydellisesti Höjlundin juoksulinjalle suomalaispuolustuksen keskelle.

Keskitystä etualueella vartonut ja sen ohitseen päästänyt toppari Robert Ivanov nosti ottelun jälkeen käden pystyyn virheen merkiksi. Tilanteessa uinahti myös topparipari Leo Väisänen, joka kadotti vartijoitavansa juuri ennen maalin syntyä.

– Totta kai ärsyttää tosi paljon. Tultiin hyvällä meiningillä ja hyvällä valmistautumisella tähän otteluun. Meni mun piikkiin se eka maali. Olisi pitänyt sulkea se syöttölinja. Kun me teimme tasoitusmaalin, olin ihan varma, että me hoidetaan tämä.

Höjlund rankaisi 2–1-maalissaan Suomea kulman jälkitilanteesta.

– Erikoistilanteet on erikoistilanteita. He pelasivat sen hyvin. Lopun kolmas maali oli kosmetiikkaa, Ivanov totesi.

"Pelkkää taistelua"

Leo Väisänen tunnusti ottelua hallinneen tanskalaisten paremmuuden.

– Viimeinen parikymmentä minsaa oli pelkkää taistelua. Yritettiin pitää lukemat 1–1:ssä, mutta ei Lukekaan voi kaikkea torjua, Väisänen summasi.

Ivanov käänsi katseita jo seuraavaan haasteeseen.

– Ärsyttää ja harmittaa, mutta en mä laita mitenkään päätä pensaaseen. Tänään harmitellaan, mutta otetaan hyvät jutut ja huomenna sitten Pohjois-Irlantia kohti.

Suomen pitää toipua tappiosta nopeasti, sillä se kohtaa seuraavan isäntäjoukkueen Belfastin illassa sunnuntaina.

– Voittoa kohti. Se on ainoa tavoite, Ivanov linjasi.

Suomi kohtaa Pohjois-Irlannin Belfastissa sunnuntaina kello 21.45 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat