"Se oli pilkun paikka" – Ranskan tähti osui vetohetkellä kaatuneeseen Teemu Pukkiin, tuomarikin myönsi kontaktin

3:39
Nämä kaksi Antoine Griezmannin maalia upottivat Huuhkajat Ranskassa. Ottelun lopussa Teemu Pukin tilanne olisi voinut johtaa rangaistuspotkuun.

Huuhkajien tappiossa Ranskan Lyonissa ei jäänyt epäselvyyttä siitä, kumpi joukkueista oli hallitseva maailmanmestari. Isäntä pyöritti palloralliaan taidokkaasti ja pakotti Suomen valumaan syvälle oman maalin eteen.

Tarvittavat murtautumiset kotiyleisönsä innostama Les Bleus teki Antoine Griezmannin johdolla. FC Barcelonan harharetkeltään takaisin kotiseuraansa Atlético Madridiin palannut hyökkääjätähti viimeisteli kaksi upeaa maalia Suomen verkkoon.

Ensimmäisen Griezmann laukoi taiturimaisesti vasemman jalkansa ulkosyrjällä alakulmaan. Toisen ja ottelun kannalta ratkaisevan osuman hän ujutti oikealla jalallaan etukulmasta, kun maalivahti Lukas Hradecky odotti jo keskitystä maalin eteen.

Oli Suomellakin omat ilonaiheensa, joista 26-vuotiaan Urho Nissilän esitys keskikentällä oli rohkaiseva. KuPS-taituri pyöritti peliä samanlaisella otteella Ranskan miljardimiehistöä vastaan kuin Veikkausliigassakin on nähty.

Ja oli Suomella muutamia paikkoja myös maalintekoon. Ilmeisin nähtiin 88. minuutilla, kun Onni Valakari ja Teemu Pukki paineistivat Ranskan puolustusta syvällä hyökkäyspäässä.

Prässin alla petti Theo Hernandez, jonka syöttö alaspäin ei mennytkään keskikenttätähti Paul Pogballe, vaan valui suoraan Pukin haltuun Ranskan rangaistusalueen sisällä. Norwich-hyökkääjä syöksyi kohti maalia, mutta kaatui ratkaisevalla hetkellä maalivahti Hugo Llorisin edessä.

Hidastuksen perusteella Pukin takana juossut Pogba osui suomalaiskärjen vasempaan jalkaan juuri sillä hetkellä, kun tämä oli laukomassa palloa. Tilanteesta vaadittiin rangaistuspotkua, jota saksalaistuomari Deniz Aytekin ei suostunut kuitenkaan antamaan.

Voit katsoa edellä kuvatun tilanteen artikkelin yllä olevalta videolta.

"Hän sanoi, että oli kontakti"

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kyseli videotarkistuksen perään neljänneltä erotuomarilta. Osuma tarkistettiin, mutta kentällä tehty ratkaisu pysyi: ei rangaistuspotkua.

– Kyselin sitä sitten vähän siltä neljänneltä tuomarilta, joka selitti, että Lloris olisi saanut käden siihen väliin. Minä itse sitten kelasin sitä padilta ja näin, että siinä kyllä Pogballa oli kontakti Pukin jalkaan, Kanerva selvitti ottelun jälkeen.

– Päätuomarilta kysyin pelin jälkeen, ja hän sanoi, että oli kontakti, mutta se oli niin pieni. Vähän se on näissä tapauksissa niin, että kun tuomari tekee sen päätöksen kentällä, niin VAR-tuomarilla on aikamoinen kynnys lähteä sitä muuttamaan.

– Minun mielestäni se oli pilkun paikka. Jos olisimme siitä vielä maali saatu, toki siinä olisi vielä ollut lisäaikaa ja pientä saumaa saada tasoitus, Kanerva kertasi.

Lisäaikaa kertyi lopulta peräti seitsemän minuuttia, mutta Suomen loppukiriä ei koskaan nähty. 1–2-kavennus juuri ennen täyttä aikaa olisi sellaisen voinut käynnistää, mutta pilkkua ei koskaan tullut.

– Se oli heidän päätöksensä, sen kanssa täytyy elää, Kanerva summasi.

Ilouutisia Zenicasta

Tappion piristykseksi Huuhkajat sai mukavia uutisia Zenicasta, jossa Kazakstan venyi tasuriin Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Näin tilanne on Ranskan takana äärimmäisen tasainen Suomen MM-karsintalohkossa.

– Ilolla otimme tiedon vastaan. (Kakkospaikka) on meidän omissa käsissämme. Pitää vain hoitaa nyt omat pelimme. Ukraina-ottelu on tärkeä, onneksi saadaan pelata se kotona, Kanerva tuumi.

Suomi kohtaa MM-karsintalohkon päävastustajansa Ukrainan 9. lokakuuta Helsingin Olympiastadionilla. Voittamalla sen Huuhkajat nappaisi vahvan kiinnityksen jatkokarsintapeleihin oikeuttavaan kakkossijaan.

Kolme päivää Ukraina-ottelun jälkeen Suomi pelaa tiukan vierasottelun Kazakstanissa. Marraskuussa edessä on vieraspeli Bosniassa ja karsintalohkon päättävä kotipeli Ranskaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja