Mainos

Venäjän hallitus pohti uutta Tshetshenia-strategiaa

Venäjän hallitus kokoontui hätäistuntoon pohtimaan uutta strategiaa Tshetsheniaa kohtaan. Istunto järjestettiin presidentti Boris Jeltsinin aloitteesta, mutta Jeltsin itse ei ollut läsnä. Ministerit tarkastelivat pääministeri Jevgeni Primakovin johdolla, mihin toimiin hallituksen pitäisi ryhtyä Tshetshenian yhä kasvavan rikollisuuden hillitsemiseksi.

Venäjän ja Tshetshenian välejä on viime päivinä kiristänyt venäläisen kenraalin harvinaisen röyhkeä sieppaus. Kenraali Gennadi Shpigun siepattiin suoraan matkustajakoneesta Tshetshenian pääkaupungin Groznyin lentokentällä viime perjantaina. Sisäministeri Sergei Stepashin, jonka edustajana Shpigun toimi Tshetsheniassa, on jo uhannut Tshetsheniaa kovilla kostotoimilla ja syyttänyt Tshetshenian entistä pääministeriä Shamil Basajevia sieppauksesta. Basajev on torjunut syytökset.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan Venäjä olisi jo siirtänyt ohjusjoukkojaan lähemmäksi Tshetshenian rajaa, mutta puolustusministeriö kiisti tiedon nopeasti. Puolustusministeri Igor Sergejev on kuitenkin peruuttanut torstaiksi suunnitellun matkansa Intiaan, joskin hän itse vähätteli tilanteen vakavuutta.

Venäjä on vetänyt pois kaikki edustajansa Tshetsheniasta, mutta on tarkkailijoiden mukaan haluton ryhtymään uuteen sotilasoperaatioon tasavallassa, jonka kanssa se kävi tuhoisan sodan vuosina 1994-96. Moskovan televisio näytti keskiviikkona tiesulkuja Tshetsheniasta Venäjälle johtavilla teillä ja pitkiä autojonoja tarkastuspisteissä.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.