Mainos

Venäjän duuma lykkäsi päätöstä budjettileikkauksista

Venäjän parlamentin alahuone eli duuma lykkäsi tänään päätöstä budjettileikkauksista, joita maan hallitus on vaatinut. Duuma siirsi asian erityisen sovittelukomitean käsiteltäväksi. Komitean on määrä antaa omat ehdotuksensa edustajien käsittelyyn ennen kesäkuun 18. päivää.

Hallitus haluaa leikata julkisia menoja viidenneksellä. Ministerien mukaan leikkaukset ovat välttämättömiä verotulojen vähäisyyden vuoksi. Monet duuman jäsenistä vastustavat leikkauksia, koska ne tekisivät elämän vielä vaikeammaksi enemmistölle venäläisistä.

Eräät kommunistiedustajat ehdottivat turvautumista vanhaan konstiin ja kehottivat viranomaisia yksinkertaisesti painamaan lisää rahaa budjettileikkausten sijasta. Duuma kuitenkin hylkäsi tämän ehdotuksen.

Sovittelukomiteassa on jäseniä parlamentin kummastakin kamarista ja Venäjän hallituksesta. Varavaltiovarainministeri Vladimir Petrovin mukaan on vielä mahdollista, että duuma saa budjettileikkaukset hyväksytyksi ennen kuin se vetäytyy kesätauolle 24. kesäkuuta.

Duuma lykkäsi päätöstä budjettileikkauksista jo kerran aiemmin. Edustajat kehottivat viime kuussa hallitusta selvittämään, miten se aikoo tehostaa veronkantoa.

Hallitus aikoo painostaa suurimpia verovelallisia - kaasujätti Gazpromia, autonvalmistaja AvtoVazia ja kahta öljy-yhtiötä - verojen maksuun. Valtion tulot olivat vain 65 prosenttia budjetoiduista tämän vuoden ensimmäisten neljän kuukauden aikana.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.