Venäjän avaruusjärjestön johtaja kohauttaa: "Venus on helvetti avaruudessa ja se on venäläinen"

3:21
Video: Tutkijat tekivät uskomattoman löydön avaruudesta: Havaitsivat Venuksella mahdollisia viitteitä elämästä.

Venäjän avaruusjärjestö Roskosmoksen johtaja on heittänyt ilmoille räväkän lausunnon Venus-planeetasta.

Aiemmin tällä viikolla tutkijat ilmoittivat havainneensa Venuksen ilmakehästä fosfiinia, jonka olemassaolo saattaisi viitata jopa alkeelliseen elämään planeetalla.

Roskosmoksen johtaja Dmitry Rogozin on reagoinut löytöön mielenkiintoisesti. Rogozinin mukaan Venus on olemukseltaan painajaismainen helvetti, ja se on venäläinen planeetta. Rogozin pyrkii samaan aikaan saamaan vauhtia rattaisiin, jotta Roskosmos lähettäisi lisää lentoja kohti Venusta.

The Moscow Times kertoo Rogozinin kehuneen, että Venäjä oli ensimmäinen ja ainoa maa, joka on laskeutunut onnistuneesti Venukselle. Rogozin toteaa, että luotaimen keräämien tietojen mukaan olot planeetalla ovat kuin helvetistä.

Teknologiasivusto Gizmodo kertoo Rogozinin sanoneen lisäksi myös, että ”Uskomme, että Venus on venäläinen planeetta”

Gizmodo huomauttaa, että Rogozin on tunnettu räväköistä lausunnoistaan. Lehden mukaan Rogozinin kommentti tuskin tarkoittaa sitä, että Venäjä olisi vaatimassa Venusta itselleen. Lehti epäilee Rogozinin viitanneen lausunnollaan mm. siihen, että osissa Venäjääkin vallitsee äärimmäisiä ilmasto-olosuhteita.

Venäläinen Venera-13 -luotain selvisi aikoinaan Venuksen pinnalla peräti 127 minuuttia. Nasan Pioneer Venus -luotain onnistui lähettämään tietoja Venuksesta vain reilun tunnin ajan ennen mykistymistään.

Viime kuussa Rogozin kommentoi pitävänsä Venusta Mars-planeettaa kiinnostavampana kohteena ja jo tuolloin hän luonnehti Venusta venäläiseksi planeetaksi. Tuorein löytö vahvistaa, että Venus-planeetassa on vielä paljon tutkittavaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja