Venäjältä vaimea vastaus Suomen, Ruotsin ja Turkin Nato-sopuun – näin uutiseen on reagoitu

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden eteneminen on huomioitu myös venäläisessä mediassa, mutta Venäjän hallinnon kommentointi aiheesta on kuitenkin toistaiseksi ollut vähäistä.

Suomen ja Ruotsin Nato-prosessi nytkähti eilen eteenpäin Turkin kanssa tehdyn yhteisymmärrysasiakirjan myötä.

Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov kommentoi tilannetta sanomalla, että Venäjä näkee Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyyden etenemisen negatiivisena asiana, joka lisää kansainvälisten suhteiden epävakautta. Rjabkovin mukaan koko Naton huippukokous Madridissa on osoitus sotilasliiton vahvistuneesta pyrkimyksestä rajoittaa aggressiivisesti Venäjän toimintaa.

Nato-jäsenyyttä kommentoi myös Venäjän valtionduuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Leonid Slutski. Slutski kirjoitti uutistoimisto Tassin mukaan viestintäsovellus Telegramissa, että Suomen ja Ruotsin on tärkeää ymmärtää, "millaisia seurauksia tällä askeleella on niiden suhteessa Venäjään ja Euroopan turvallisuustilanteeseen, joka on jo nyt syvässä kriisissä."

Venäjä ulkoministeri Sergei Lavrov on aiemmin arvioinut, ettei Suomen ja Ruotsin liittymisellä Natoon ole Venäjän kannalta suurempaa merkitystä.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova piti keskiviikkona tiedotustilaisuuden, mutta ei kommentoinut ottanut sen aikana kantaa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyteen.

Aiemmin moni Venäjän hallinnon edustaja on esittänyt rajujakin kommentteja liittyen Naton laajentumiseen.

Presidentti Niinistö vastaili nopeasti toimittajien kysymyksiin saapuessaan Naton huippukokouspaikalle Madridissa 3:05
Katso myös: Näin presidentti Niinistö kommentoi medialle Turkin luovutusvaatimuksia saapuessaan tänään Naton huippukokoukseen.

Lue myös:

    Uusimmat