Kreml älähti: Suomen liittyminen Natoon ehdottomasti uhka Venäjälle – "Syy samantasoiseen vastareaktioon"

Venäjä reagoi nopeasti Suomen ilmoitukseen hakea Nato-jäsenyyttä. Kremlin mukaan Suomen liittyminen Natoon olisi ehdoton uhka Venäjälle, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kremlin tiedottaja Dmitry Peskov sanoi torstaina, että "sotilaallisen blokin" laajeneminen ei tekisi Eurooppaa tai maailmaa yhtään vakaammaksi.

Peskovin mukaan tuoreimmat Suomen ottamat askeleet kohti puolustusliittoa ovat harmillisia ja antavat syyn samantasoiseen vastareaktioon. Hän lisäsi, että kaikki haluavat välttää Naton ja Venäjän välittömän yhteenoton.

Peskov sanoi myös, että Venäjä on valmis antamaan päättäväisen vastauksen mille tahansa osapuolelle, joka koettaa liittyä Venäjän sotilaalliseen erikoisoperaatioon Ukrainassa.

Venäjän ulkoministeriö väläytteli vastatoimia

Venäjän ulkoministeriö puolestaan sanoi, että Suomen liittyminen Natoon on mullistava muutos Venäjän ulkopolitiikalle. Ulkoministeriön mukaan Naton aikeena on jatkaa toimintansa laajentamista Venäjän rajalle lisätäkseen aseellista uhkaansa Venäjää kohtaan.

Venäjän ulkoministeriö myös totesi, että Venäjä on pakotettu niin sotilaallisteknisiin kuin muihinkin vastatoimiin. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Venäjä on Suomen Nato-prosessin aikana ilmaissut useaan otteeseen tyytymättömyytensä Suomen mahdolliseen sotilasliittoon liittymiseen.

Presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin kertoivat aiemmin tänään tiedotteessa kannattavansa Suomen pyrkimystä liittyä Natoon.

Presidentin ja pääministerin myönteinen kanta on merkittävä askel eteenpäin prosessissa, joka on johtamassa Suomen Nato-jäsenyyteen.

Katso myös video alta: Tätä Suomen Nato-hakemus tarkoittaa Venäjän nykyjohdon näkökulmasta – entinen Moskovan-suurlähettiläs analysoi.

Miten Venäjä reagoi Nato-kantoihin? Entinen Moskovan-suurlähettiläs kommentoi 7:12

Lue myös:

    Uusimmat