Mainos

Venäjälle houkutellaan luksusjunalla ja viisumivapaudella

Vaikka suomalaisten matkainto Venäjälle on kasvanut tasaisesti viime vuosina, Venäjältä löytyy lisää houkutuskeinoja.

Ensi vuodesta alkaen suomalaiset pääsevät kolmeksi vuorokaudeksi Pietariin ilman viisumia, jos käyttävät junan sijasta uutta autolauttaa. Pietariin on rakenteilla uusi Marine Facade -matkustajasatama, jonne kaikki autolautat ja risteilyalukset lipuvat jo vuonna 2010.

Venäjän matkailuviraston päällikön Valery Korovkin mukaan viisumiuudistus on erityisen tärkeä suomalaisille turisteille ja helpottaa Venäjälle matkustamista.

Neljän tähden luksusjuna

Suomalaisten suosituin matkakohde on edelleen Pietari, jonne matkusti viime vuonna yli puoli miljoonaa suomalaista. Laivaliikenteen kasvamisesta huolimatta junalla matkustaminen on selvästi suosituinta.

Tuttu ja tavallinen Helsinki-Pietari -juna saakin muutaman viikon päästä seuraajan, sillä uusi luksus-juna nousee raiteille muutaman viikon sisällä. Venäjän rautateiden tiedottajan mukaan VR ja Venäjä hierovat sopimuksen yksityiskohtia koko ajan ja pilotti-ajo on jo suoritettu.

Luksusjunalla on myös toinen nimi: junaristeily. Valery Korovkin mukaan juna vastaa neljän tähden hotellia satelliittitelevisioineen eikä se taida olla ihan kaikille. "Juna on tarkoitettu liikemiehille ja laiskoille matkustajille", Korovkin tiivistää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.