Mainos

Venäjällä ei ole varaa suojata ydinlaitoksiaan

Venäjä tarvitsisi satojatuhansia dollareita lisää maan ydinlaitosten ja -materiaalin suojaamiseen mahdollisilta terroristien hyökkäyksiltä ja varkauksilta, sanoi Venäjän ydinenergiaministeri Aleksandr Rumjantsev tänään.

Rumjantsevin mukaan hallitus on myöntänyt 6,5 miljardia ruplaa eli 190 miljoonaa euroa neuvostoaikaisten sijoituspaikkojen turvallisuuden parantamiseen. Tarvittava summa olisi kuitenkin hänen mukaansa nelin- tai viisinkertainen. -Viime vuosien terroriteot osoittavat, missä määrin teolliset laitokset ovat haavoittuvaisia, Rumjantsev sanoi Venäjän parlamentin alahuoneelle eli duumalle.

Venäjän ydinenergiasektoria valvovan viraston Gosatomnadzorin johtajan Juri Vishnevskin mukaan noin 7000:ta paikkaa, joissa on ydinmateriaalia, vartioivat vain aseistautumattomat eläkeläiset. Asiantuntijat ovat pitkään varoittaneet, että Venäjä - jolla on 1300 tonnin varasto aseisiin kelpaavaa ydinmateriaalia - on todennäköisin kohde ydinasetta havitteleville terroristeille ja konnavaltioille.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.