Mainos

Venäjä vastustaa voimankäyttöä ennakoivaa päätöslauselmaa

Venäjä vastustaa mitä tahansa YK:n turvallisuusneuvostossa esitettävää kompromissia, joka ennakoi voimankäyttöä Irakia vastaan, sanoi Venäjän varaulkoministeri Georgi Mamedov tänään. Venäjä saattaisi kuitenkin suostua kompromissiin tietyin ehdoin, kertoi uutistoimisto Interfax. -Jos turvallisuusneuvostossa puhutaan päätöslauselman muotoilusta, joka vain antaisi siunauksensa sotilaalliselle operaatiolle Irakia vastaan, niin pidämme sitä traagisena erehdyksenä ja vastustamme sitä, Mamedov sanoi Moskovassa toimittajille.

Britannia kertoi eilen tekevänsä muutosehdotuksia päätöslauselmaan, jonka tavoitteena on riisua Irak aseista voimankäytöllä. Britannia ei täsmentänyt ehdotuksiaan, mutta ulkoministeri Jack Straw luonnehti Kanadan tekemää kompromissia hyvin rakentavaksi. Kanada on esittänyt asetarkastusten jatkamista 28:nteen maaliskuuta. Kanada ei ole turvallisuusneuvoston jäsen.

Mamedov sanoi Venäjän tukevan vain sellaista kompromissia, joka pyrkii rauhanomaiseen Irakin kriisin ratkaisuun. -Jos pyrkimyksenä on löytää poliittinen ratkaisu, olemme valmiit arvioimaan ehdotuksia, hän sanoi Interfaxin mukaan. Presidentti Vladimir Putin tähdensi tänään lausunnossaan haluaan löytää rauhanomainen ratkaisu Irakin kriisiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.