Venäjä ulos IIHF:stä? Kiekkopomo jyrähti vakavasta rikkomuksesta

Kiista maalivahti Ivan Fedotovin pelioikeuksista voi johtaa Venäjän sulkemiseen ulos Kansainvälisestä jääkiekkoliitosta, varoittaa IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif.

Fedotovin oli määrä siirtyä olympiatalven 2022 jälkeen NHL-seura Philadelphia Flyersiin, jonka kanssa hän oli solminut kaksivuotisen sopimuksen.

Kesällä hänet kuitenkin pidätettiin Pietarissa eikä hänen olinpaikkaansa hetkeen tiedetty. Myöhemmin kävi ilmi, että Fedotov oli määrätty sotaa käyvän Venäjän armeijan palvelukseen syrjäiseen tukikohtaan.

Nyt 27-vuotias Fedotov ei pelannut viime kauden aikana missään. Syksyllä hän kuitenkin liittyi armeijan kiekkoseuran TsSKA Moskovan vahvuuteen. 

NHL-sopimuksen laiminlyömisestä Kansainvälinen jääkiekkoliitto mätkäisi Fedotoville neljän kuukauden pelikiellon, josta huolimatta TsSKA on peluuttanut maalivahtiaan 23 runkosarjaottelussa. IIHF on venäläisen Match TV:n mukaan uhannut Venäjää kovilla sanktioilla. Se myös hylkäsi TsSKA:n tekemän valituksen pelikiellosta.

Puheenjohtaja Luc Tardifin mukaan jopa Venäjän sulkeminen kokonaan ulos liitosta on mahdollista.

– Haluavatko he pysyä IIHF:n jäseninä? Se on nyt heistä kiinni ja siitä, kuinka he suhtautuvat päätökseen, Tardif kommentoi Match TV:lle.

– Jos he haluavat pysyä Kansainvälisessä jääkiekkoliitossa, heidän on pakotettava TsSKA ja Ivan Fedotov noudattamaan IIHF:n päätöstä, kiekkopomo linjasi.

Venäjän maajoukkueet on suljettu pois kansainvälisistä turnauksista maan Ukrainassa käymän hyökkäyssodan takia. Tällä hetkellä on tiedossa, ettei Venäjän tai sen liittolaisen Valko-Venäjän maajoukkueet saa osallistua MM-kisoihin kuluvan kauden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat