René Fasel hypännyt merkittävään tehtävään Venäjällä

René Fasel on ryhtynyt KHL:n erotuomariasiantuntijakomitean päälliköksi, venäläisvetoinen jääkiekkoliiga on tiedottanut.

Faselin johtaman erotuomariasiantuntijakomitean tehtävänä on käsitellä KHL-seurojen valituksia erotuomarien kiistanalaisista päätöksistä ja perustella tuomariston ratkaisuja. 

Jo viime keväänä KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov kertoi Faselin tulosta auttamaan tuomariongelmien ratkaisemisessa. Morozov selvitti tuolloin Championatille, että se osallistaa Faselin parantamaan päätuomarin ja seurojen, johtoportaan sekä liigan välistä vuorovaikutusta.

Kansainvälistä jääkiekkoliittoa vuosina 1994–2021 johtanut Fasel on kertonut olleensa vakuuttunut KHL-tuomarien tasosta. Hän on kehunut heitä myös fyysisistä ominaisuuksista ja luistelusta.

KHL:n apuna

Venäjä-myönteisyydestäänkin tunnettu Fasel on tarjoillut viime vuosina apuaan KHL:lle, olkoonkin että tiedot näistä yhteyksistä ovat olleet paikoin ristiriitaisia.

Keväällä 2022 venäläinen uutistoimisto RIA Novosti kertoi Faselin ryhtyvän KHL:n kehitystehtäviin ratkomaan strategisia haasteita. Fasel kuitenkin kiisti väitteen siitä, että hän olisi tehnyt KHL:n kanssa työsopimuksen.

– KHL:n kanssa ei ole sopimusta, eikä KHL:n kanssa myöskään tule olemaan sopimusta, Fasel sanoi sveitsiläiselle uutissivusto Watsonille.

Fasel kertoi, että KHL:n ollessa vaikeuksissa ja tuhansien työpaikkojen ollessa vaakalaudalla hänen on "hyvä vastata", jos hänen vuosikymmeniä tuntemansa ihmiset soittavat ja kysyvät neuvoa.

Lue myös:

    Uusimmat