Erikoinen saaga jatkuu – IIHF lätkäisi miljoonan euron sakon venäläisille

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on antanut Venäjän jääkiekkoliitolle noin miljoonan euron sakon maalivahti Ivan Fedotovin siirtosääntöjen rikkomiseen liittyen. Venäjän liitto kertoi sakkopäätöksestä verkkosivuillaan.

Fedotov teki keväälläö 2022 sopimuksen NHL-seura Philadelphia Flyersin kanssa, mutta siirto Pohjois-Amerikkaan jäi tuolloin toteutumatta. Fedotov pidätettiin epäiltynä kutsuntojen välttelystä ja hänet passitettiin Venäjän armeijan palvelukseen Jäämerelle. Maalivahti ei pelannut lainkaan kaudella 2022–2023. 

Kaudeksi 2023–2024 Fedotov yllättäen teki sopimuksen Venäjän armeijan seuraan TsSKA Moskovan kanssa ja aloitti KHL-kauden, vaikka hänellä oli voimassa oleva sopimus Flyersin kanssa.

IIHF reagoi tilanteeseen ja langetti Fedotoville elokuussa neljän kuukauden pelikiellon sopimusrikkomuksesta. Joulukuussa IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif väläytteli jopa kovempia seurauksia, jos Fedotov ei noudattaisi pelikieltoaan. Tardif sanoi, että jopa Venäjän sulkeminen kokonaan ulos kansainvälisetä liitosta olisi mahdollista.

– Haluavatko he (Venäjä) pysyä IIHF:n jäseninä? Se on nyt heistä kiinni ja siitä, kuinka he suhtautuvat päätökseen, Tardif kommentoi Match TV:lle elokuussa.

– Jos he haluavat pysyä Kansainvälisessä jääkiekkoliitossa, heidän on pakotettava TsSKA ja Ivan Fedotov noudattamaan IIHF:n päätöstä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ivan Fedotov torjui Moskovan TsSKA:n maalilla IIHF:n asettamasta pelikiellosta huolimatta.

Venäjällä Tardifin linjaukselle viitattiin kintaalla. Fedotov torjui moskovalaisjoukkueen maalilla KHL:ssä kaikkiaan 44 runkosarjan ottelussa ja viidessä pudotuspeliottelussa.

IIHF:n vastaus tilanteeseen tuli Venäjän jääkiekkoliiton mukaan 6. toukokuuta.

– Kansainvälisen jääkiekkoliiton kurinpitokomitea ilmoitti 6. toukokuuta 2024 päätöksestään asettaa Venäjän jääkiekkoliitolle miljoonan Sveitsin frangin (noin miljoona euron) sakko seurauksena maalivahti Ivan Fedotovin pelaamisesta KHL-kaudella TsSKA Moskovassa, liitto kertoi verkkosivuillaan.

– IIHF:n kurinpitokomitea katsoi, että Fedotovin esiintyminen TsSKA:ssa kaudella 2023–2024 rikkoi IIHF:n kansainvälisten siirtojen sääntöjä.

Samassa yhteydessä Venäjän jääkiekkoliitto ilmoitti valittavansa päätöksestä.

Lue myös:

    Uusimmat