Taas kuuluu Venäjän suunnalta René Faselista

René Fasel auttaa KHL:ää ratkaisemaan tuomariongelmia. Asiasta kertoo Championatille venäläisvetoisen jääkiekkoliigan puheenjohtaja Aleksei Morozov.

Morozovin mukaan KHL haluaa parantaa päätuomarin ja seurojen, johtoportaan sekä liigan välistä vuorovaikutusta ja asiaan on mietitty ratkaisuja. Morozovin mukaan KHL osallistaa apuun Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n entisen puheenjohtajan René Faselin. Morozov kertoi Faselin apuun tulemisesta 13. huhtikuuta julkaistussa Championatin artikkelissa.

Entinen erotuomari Aleksandr Zaitsev pohti, että Faselin apuun kutsumista saattoi vauhdittaa Pietarin SKA:n Roman Rotenbergin sanankäyttö.

– Ehkä yksi tämän päätöksen alulle panijoista oli SKA:n päävalmentaja Roman Rotenberg. Hän on lehdistötilaisuuksissa toistuvasti huomauttanut, että vastustajat rikkovat monia hänen pelaajiaan eivätkä tuomarit ole reagoineet kunnolla, Zaitsev sanoi Betonmobilelle Championatin mukaan.

Venäjä-myönteisyydestään tunnettu Fasel johti Kansainvälistä jääkiekkoliittoa vuosina 1994–2021. Venäläinen uutistoimisto Interfax kertoi helmikuussa hänen olevan nykyisin Venäjän kansalainen. Sveitsiläislähtöinen Fasel oli ryhtynyt Venäjän suurimman omenantuottajan Alma Holdingin pääomistajaksi.

Venäläinen uutistoimisto RIA Novosti kertoi vuosi sitten maaliskuussa Faselin ryhtyvän KHL:n kehitystehtäviin ratkomaan strategisia haasteita. Fasel itse kiisti väitteen siitä, että hän olisi tehnyt KHL:n kanssa työsopimuksen.

– KHL:n kanssa ei ole sopimusta, eikä KHL:n kanssa myöskään tule olemaan sopimusta, Fasel kertoi sveitsiläiselle uutissivusto Watsonille.

Fasel kuitenkin sanoi, että KHL:n ollessa vaikeuksissa ja tuhansien työpaikkojen ollessa vaakalaudalla hänen on "hyvä vastata", jos hänen vuosikymmeniä tuntemansa ihmiset soittavat ja kysyvät neuvoa.

Lue myös:

    Uusimmat