Venäjä säikäytti F1-tallit suunnitelmillaan – "En ymmärrä miten loisi ylimääräistä riskiä tallien väelle"

F1-kauden loppukalenteri selvisi! Ossi Oikarinen käy läpi sarjan viimeisimmät uutiset 9:52
C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen kommentoi tiistaina MTV Uutiset Livessä F1-kauden neljää uutta kalenterilisäystä.

Syyskuun lopussa järjestettävä Venäjän F1-kisa saatetaan ensimmäisenä ajaa ainakin rajoitetulle katsojajoukolle. Talleja Sotshin kisajärjestäjän suunnitelmat hermostuttavat.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Belgian GP suorana 28.-30.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Sotshi suunnitteli jo kuukausia sitten tapahtuman osittaista avaamista yleisölle. Viimeksi Portugalin Portimao ja Italian Imola nostivat esiin mahdollisuuden pääsylippujen myymiselle. Nämä kisat ovat vuorossa kuukautta Venäjän jälkeen loka-marraskuun vaihteessa.

Tähän asti F1-kauden kuusi ensimmäistä osakilpailua on ajettu tyhjille katsomoille koronaviruspandemian takia. Sarja on ollut erittäin tarkka turvajärjestelyissään ja onnistunut kitkemään tartuntojen määrän satunnaisiin tapauksiin.

Nyt tallit ovat kuitenkin nousseet takajaloilleen. Saksalaislehti Bild kertoo tiimien olevan erittäin huolissaan Venäjän suunnitelmista.

– Saamamme tiedon mukaan useat tallit ovat huolissaan ja pelkäävät henkilöstönsä terveyden puolesta, Bild kirjoittaa.

Sotshin kisapromoottori Sergei Titov ei ymmärrä tallien huolta. Uutistoimisto Tassille antamassaan haastattelussa Titov näkee F1-tallien kuplan yhä turvalliseksi, vaikka yleisöä tulisikin katsomoihin.

– Yksikään katsoja ei pääse paddockille tai varikkosuoralle. Siinä mielessä tilanne on tismalleen sama kuin muissa kisoissa, Titov perustelee.

– Formula 1:n ulkopuolelta tulevien ihmisten kanssa kontaktiin joutumisen riski on määritelty hyvin tarkasti (Kansainvälisen autoliiton) FIA:n määräyksissä. Se kieltää muun muassa tallien väkeä lähtemään huoneistaan ollessaan hotellilla.

Yleisön kiinnostus Sotshin kisaa kohtaan on ollut Titovin mukaan suuri.

– Olemme varmoja, että Venäjän GP on yksi parhaista ja kauneimmista tapahtumista tänä vuonna.

Venäjän hallitus lupasi uutistoimisto Interfaxin mukaan ilmaiset viisumit Sotshiin matkaavalle F1-henkilöstölle, toimittajille ja kutsuvieraille.

Lähde: Grandpx.news

Lue myös:

    Uusimmat