F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Tätäkö F1 halusi Turkkiin palaamiselta? Järjestäjä suunnittelee kisasta hirvittävää massatapahtumaa

2:31
F1-kauden loppu sai sinettinsä, kun Turkin Istanbul tuli mukaan yhdessä Bahrainin kahden kisan ja Abu Dhabin päätöskisan kanssa.

F1-kalenteriin yhdeksän vuoden tauon jälkeen palaava Turkin GP suunnittelee yllättäen tapahtumastaan peräti 100 000 katsojan massakokoontumista. Asiasta kertoo Autosport-lehti.

Turkin Istanbul palaa kisakalenteriin nopealla aikataululla, kun Formula 1 on etsinyt täytettä ohjelmistoonsa useiden peruttujen kaukokisojen korvaajiksi.

Tähän asti kaikki kisat on ajettu tyhjille katsomoille, mutta esimerkiksi loka-marraskuun Portugalin Algarven ja Italian Imolan uusin kisoihin on jo suunniteltu rajatun yleisömäärän päästämistä. Marraskuun puolivälissä vuorossa oleva Istanbul on kuitenkin menossa vahvasti omia latujaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Järjestelyorganisaation puheenjohtaja Vural Ak kommentoi tiistaina, että alueelle pystyttäisiin ottamaan turvallisesti peräti 100 000 katsojaa, mikä olisi alle puolet rata-alueen maksimikapasiteetista. Järjestäjät varautuvat silti myös koronavirustilanteen pahenemiseen, mikä estäisi tällaiset suunnitelmat nopeasti.

– Meidän täytyy varautua kaikkeen. Jos tauti pahenee tästä päivästä, niin kisa voidaan ajaa myös ilman katsojia, Ak sanoi Autosportin mukaan.

– Joka tapauksessa tämän radan kapasiteetin noin 220 000 katsojaa pystyvät seuraamaan kisaa pääkatsomoissa ja avoimilla alueilla. Jos suljemme turvamääräysten takia joitain osia, noin 100 000 katsojaa voi katsoa kisaa noudattaen turvavälisääntöjä, Ak uskoo.

Turkin kisajärjestäjät ovat laittamassa liput myyntiin ensi viikolla. Päivälipun hinta on 30 Turkin liiraa eli vain 3 euroa 40 senttiä. Kolmipäiväisen paketin hinnaksi tulisi vain noin kymmenen euroa.

– Emme pyri hyötymään taloudellisesti, ja hallitus on kannustanut meitä siinä. Liput tulevat myyntiin ensi viikolla ja uskomme, että ne myydään erittäin nopeasti, Ak sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja