F1-järjestäjillä kova korona-ajan suunnitelma: Venäjän GP:ssä kymmeniä tuhansia katsojia

Venäjän GP:n järjestäjät aikovat tuoda Sotshissa ajettavaan kisaan jopa 30 000 katsojaa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 14.-16.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1:n alkukauden kilpailut on ajettu tyhjille katsomoille koronaviruksen leviämisen pelossa. F1-tallit ja kuljettajat on pidetty tiukasti omissa ”kuplissaan”. Tällä on pyritty ehkäisemään viruksen potentiaalista leviämistä.

Tähän mennessä yksi F1-kuljettaja on saanut tartunnan. Racing Pointin Sergio Perez on ollut edellisistä kahdesta kilpailusta sivussa koronaviruksen takia.

Vaikka pandemia jyllää yhä maailmalla, on F1 nojannut tavoitteeseen, jossa se toisi katsojia paikan päälle loppuvuoden kisoihin.

Ensimmäinen katsojakilpailu saatetaan nähdä 27. syyskuuta. Tuolloin ohjelmassa on Venäjän GP.

Kilpailun järjestäjät kaavailevat mallia, jossa kisa-alueelle otettaisiin 50 prosenttia normaalista katsojakapasiteetista. Tämä tarkoittaisi 30 000 katsojaa.

Venäjän GP:n järjestäjän Rosgonkin johtajan Aleksei Titovin mukaan kisa järjestettäisiin niin, että kuljettajat ja tallit noudattaisivat yhä nykyisiä määräyksiä. Tämä tarkoittaisi sitä, että kuljettajat eivät olisi kontaktissa fanien kanssa varikkoalueella.

– Venäjän kisa ei siis eroaisi muista. Ainoa muutos olisi se, että fanit saisivat tulla katsomoihin kannustamaan heidän suosikkikuljettajiaan, Titov sanoo Autosportille.

Venäjän GP:n liput ovat olleet jo tovin ajan myynnissä.

Lue myös:

    Uusimmat