Mainos

Venäjä moukaroi kyliä Groznyin lähistöllä

Venäjän joukot ovat tehneet tänään kiivaita ilma- ja tykistöiskuja Tshetshenian pääkaupungin Groznyin länsipuolella oleviin kyliin. Hyökkäysten kohteina olivat viisi kylää, jotka sijaitsevat parinkymmenen kilometrin päässä venäläisten jo lähes kokonaan valtaamasta Groznyista.

Paikallisen sissipäällikön mukaan noin 1500 tshetsheenitaistelijaa vetäytyi näihin kyliin jätettyään Groznyin venäläisjoukoille aiemmin tällä viikolla. Uutistoimisto Interfax kertoi lauantaina, että venäläiset ovat ottaneet haltuunsa uusia Groznyin osia. Myös Leninskin ja Oktjabrskin kaupunginosien kerrotaan olevan lähes täysin venäläisten hallinnassa. Venäjän televisio näytti perjantai-iltana kuvia vallatusta Tshetshenian hallintorakennuksesta.

-Me teimme sen, venäläiset sotilaat olivat kirjoittaneet pahoin tuhoutuneen rakennuksen seinään. Venäjä on saanut Groznyin lähes täysin hallintaansa sen jälkeen kun suurin osa tshetsheenitaistelijoista pakeni kaupungista aiemmin tällä viikolla. Joissakin kaupunginosissa vähäinen määrä sissejä tekee edelleen vastarintaa.

Ei rauhanneuvotteluja

Venäjän asevoimien varakomentaja Valeri Manilov kertoi televisiossa lauantaina, että venäläisjoukot voivat Groznyin valtauksen jälkeen keskittää voimansa sissien tuhoamiseen Etelä-Tshetsheniassa. Venäläisarvioiden mukaan etelän vuoristoalueelle on vetäytynyt noin 8000 tshetsheenitaistelijaa.

Venäjän sotilaslentokoneet pudottivat lauantaina Tshetsheniaan lentolehtisiä, joissa sissejä kehotettiin antautumaan, uutistoimisto Interfax kertoi. Manilov toisti lauantaina sulkevansa pois rauhanneuvotteluiden mahdollisuuden. Hänen mukaansa sissien kanssa voidaan keskustella vain antautumisesta.

-Meillä ei ole mitään sovittavaa sissien kanssa. Heidät on pakotettava antautumaan, jotteivat heidän järjettömät, vastuuttomat toimensa johda uusiin uhreihin ja tuhoon, Manilov sanoi.
(STT-DPA-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.