Mainos

Venäjä kiisti sekaantumisen Georgian sisäpolitiikkaan

Entinen puolustusministeri Irakli Okruashvili syyttää jälleen Georgian presidenttiä Mihail Saakashvilia yhteyksistä poliittisiin murhiin.

Venäjä on torjunut Georgian presidentin Mihail Saakashvilin syytökset siitä, että venäläisliikemiehet tukisivat Saakashvilin vastaista oppositioliikehdintää Georgiassa. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov piti Saakashvilin syytöksiä "farssina". Hän sanoi Venäjän olevan huolissaan Georgian tilanteesta.

Tbilisissä Saakashvilin vastaiset mielenosoitukset jatkuivat muutaman tuhannen ihmisen voimin. Saakashvili on torjunut opposition vaatimukset ennenaikaisesta erostaan ja vaalien aikaistamisesta.

Entinen puolustusministeri Irakli Okruashvili syyttää jälleen Saakashvilia yhteyksistä poliittisiin murhiin. Saakashvilin vastaiset mielenosoitukset alkoivat viranomaisten pidätettyä Okruashvilin tämän syytettyä presidenttiä murhakytköksistä jo aiemmin. Okruashvili pääsi sittemmin vapaalle takuita vastaan peruttuaan Saakashvilin vastaiset syytöksensä.

Eilen hän sanoi joutuneensa perumaan puheensa pakon alla ja vakuutti kaikkien syytöstensä pitävän paikkansa. Hän puhui Imedi-tv-asemalle Saksassa, minne hän sanoi joutuneensa viranomaisten pakotettua hänet lähtemään Georgiasta.

Georgian syyttäjänvirasto ilmoitti puolestaan etsintäkuuluttavansa Okruashvilin kansanvälisesti, jos tämä ei saavu syyttäjäviranomaisten kuultavaksi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.