Venäjä kieltämässä homojen julkiset hellyydenosoitukset – kädestä pitäminen laittomaksi

Venäjän parlamentissa käsitellään ensi viikolla lakiesitystä, joka toteutuessaan kieltäisi homojen julkiset hellyydenosoitukset, uutisoi The Washington Post.

Lakiesitys pyrkii rajoittamaan homouden esiin tuomista kieltämällä homopareilta esimerkiksi suudelmat ja käsi kädessä kävelyn julkisilla paikoilla. Lain rikkomisesta voi seurata sakko tai kahden viikon vankilatuomio.

Lainsäätäjät ovat väittäneet homoseksuaalisuuden rappeuttavan perinteisiä perhearvoja ja pitäneet homoja suvaitsevaisen lännen symbolina.

– Tämä on Venäjä. Tämä on meidän maamme, jossa olemme aina kunnioittaneet perinteitä. En usko, että on mahdollista, että mies voisi rakastaa toista miestä, parlamentin edustaja Ivan Nikitchuk kertoi Meduza-uutissivustolle antamassaan haastattelussa.

Ehdotus on tuorein esimerkki pyrkimyksistä Venäjän homovähemmistön vaientamiseksi. Ihmisoikeusaktivistit ovat olleet huolissaan suunnitteilla olevan lain vaikutuksista Venäjän jo valmiiksi heikkoon ihmisoikeustilanteeseen.

Maassa on pyritty heikentämään LGBT-yhteisön asemaa aiemminkin. Vuonna 2013 Venäjällä tuli voimaan laki, joka kieltää ”homopropagandan”. Lain on sanottu suojelevan lapsia.

Homopropagandan levittämisestä voi saada jopa tuhansien eurojen sakot, mutta laissa ei ole tarkkaa määrittelyä siitä, mitkä teot ovat varsinaisesti laittomia.

Homopropagandalain tapaan käsittelyyn tulevan lain muotoilu on ympäripyöreää. Laissa kielletään ”vääristyneiden ja epätavallisten seksuaalisten suhteiden julkinen esiintuonti” 5000 ruplan, eli noin 60 euron sakon uhalla.

Lakiehdotuksen odotetaan tulevan parlamentin käsiteltäväksi ensi viikon perjantaina. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja