Mainos

Venäjä keskeytti joukkojen vetämisen Georgiasta

Venäjän ja Georgian välinen vakoilukiista syvenee. Venäjä on lisäksi evakuoinut lähes kaikki diplomaattinsa Tbilisista ja vedonnut asiasta YK:n turvallisuusneuvostoon.

Venäjä on keskeyttänyt väliaikaisesti joukkojensa kotiuttamisen Georgiassa sijaitsevista tukikohdistaan.

Vetäytyminen on keskeytetty, koska joukkojen liikkumista turvallisesti läpi Georgian ei voida taata täysin, sanoi puolustusministeriön tiedottaja Moskovassa. Hän viittasi vakoilusta epäiltyjen venäläisupseerien aiempaan vangitsemiseen Georgiassa.

Venäjällä on Georgiassa neuvostoaikojen peruna kaksi tukikohtaa, jotka on määrä tyhjentää maiden välisen sopimuksen nojalla vuoteen 2008 mennessä. Batumin ja Akhalkalakin tukikohdissa on georgialaisarvion mukaan 2000 sotilasta.

Venäjä evakuoi diplomaattinsa Georgiasta

Venäjä on evakuoinut liki kaikki diplomaattinsa Georgiasta vastavetona venäläisupseerien vangitsemiselle epäiltynä vakoilusta. Tbilisin suurlähetystöön jää kaksi diplomaattia ja turvamiehet, kertoo venäläinen uutistoimisto Itar-Tass diplomaattilähteeseen viitaten.

Venäjä on kovasanaisesti vaatinut neljän keskiviikkona pidätetyn sotilastiedustelupalvelun GRU:n upseerin vapauttamista ja uhannut Georgiaa vastatoimilla.

Venäjä vei tapauksen myös YK:n turvallisuusneuvostoon hakien siltä lausuntoa, jossa tuomittaisiin Georgian "provokatiiviset" toimet. Sekä Yhdysvaltain että Britannian YK-lähettiläiden mukaan Venäjän lausuntoluonnosta ei voi hyväksyä sellaisenaan, kertoo uutistoimisto Reuters.

(MTV3-STT-Itar-Tass-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.