Mainos

Venäjä ja Tshetshenia allekirjoittivat sopimuksen

Venäjän pääministeri Viktor Tshernomyrdin ja tshetsheenijohtaja Aslan Mashadov allekirjoittivat tänään sopimuksen Venäjän ja Tshetshenian yhteistyöstä, kertoi uutistoimisto Itar-Tass. Sopimuksessa määritellään periaatteet, joilla maiden välisiä suhteita hoidetaan tammikuun 27. päivään saakka, jolloin Tshetsheniassa pidetään presidentin- ja parlamenttivaalit.

Aiemmin päivällä Venäjän presidentti Boris Jeltsin allekirjoitti määräyksen kaikkien venäläisten joukkojen vetäytymisestä Tshetsheniasta. Presidentin lehdistötoimiston tiedotteessa ei kuitenkaan ilmoitettu aikataulua asetuksessa mainittujen kahden prikaatin vetäytymiselle, mutta asetus astuu kuitenkin heti voimaan.

Venäjä on aiemmin vaatinut, että kyseiset puolustusministeriön 205. ja sisäministeriön 101. prikaati jäisivät Tshetsheniaan. Tshetsheenit ovat puolestaan vaatineet kaikkien venäläisjoukkojen vetäytymistä. Uutistoimisto Interfaxin haastatteleman sisäministeriön edustajan mukaan vetäytymisen olisi määrä olla ohi tammikuun 27. päivään mennessä.

Venäjän sisäministeri Anatoli Kulikov sanoi marraskuun alussa, että kahden venäläisprikaatin olisi jäätävä Tshetsheniaan vielä viiden vuoden ajaksi. Kyseessä olevissa prikaateissa on yhteensä noin 6 000 sotilasta. Pääosa Tshetsheniassa taistelleista venäläissotilaista on vetäytynyt tasavallasta jo aiemmin tänä vuonna
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.