Mainos

Venäjä: EU:n Kaliningrad-ehdotus ei ratkaise ongelmaa

Venäjä ei lämpene EU:n komission taannoin esittämälle ehdotukselle Kaliningradin alueen ongelman ratkaisusta. Pääministeri Mihail Kasjanov sanoi tänään Sallan rajanylityspaikan avajaisten yhteydessä, että ehdotus ei ratkaise ongelmaa.

Komissio ehdotti taannoin, että Kaliningradin asukkaat saisivat erityisen matkustusasiakirjan, jolla he pääsisivät Venäjälle, kun Puola ja Liettua ovat liittyneet EU:hun.

Kasjanov sanoi suoraan, että ehdotetussa asiakirjassa on kyse viisumin pakkaamisesta uuteen muotoon. Se ei siten toisi ratkaisua. Asiasta pitää hänen mielestään kuitenkin edelleen keskustella.

Hän harmitteli, että keskusteluissa ei ole edistytty toivotulla tavalla. Pääministeri Paavo Lipponen korosti, että EU haluaa helpottaa Kaliningradin asukkaiden liikkumista. Hänen mielestään asiassa voisi edetä komission ehdotuksen pohjalta. Nyt pitäisi Lipposen mielestä ratkaista Kaliningradin asukkaiden liikkuminen. Asiaa pitäisi lähestyä käytännönläheisesti, eikä siihen tulisi liittää muita kysymyksiä.

Kaliningrad sijaitsee Itämeren rannalla irrallaan Venäjästä Liettuan ja Puolan välissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.