Veljekset pyörittivät Suomen suurinta nettihuumekauppaa – huumeita piilotettiin linnunpönttöihin

Veljekset pyörittivät Suomen suurinta nettihuumekauppaa 2:13

Tulli kertoo paljastaneensa Tor-verkossa laajasti toimineen nettihuumekauppaorganisaation. MTV:n tietojen mukaan kauppaa ovat pyörittäneet kolmekymppiset veljekset.

Nettitilaajille toimitettiin huumeita muun muassa linnunpönttöihin eri puolille Suomea.

Kyse on kovista huumeista. Organisaation epäillään tuoneen maahan yli 40 kiloa jauhemaisia huumausaineita, yli 40 000 ekstaasitablettia ja noin 30 000 LSD-lappua sekä muuntohuumeita.

Huumeita epäillään myydyn netissä noin kahden miljoonan euron arvosta.  

Tullin mukaan kaikista maahantuoduista huumausaineista olisi saanut yli 10 miljoonaa käyttöannosta.  

Valvontajohtaja Hannu Sinkkonen Tullin rikostorjunnasta kertoo, että rikoksesta epäillään kolmea suomalaista. Suomen suurimman nettihuumekaupan pyörittämisestä epäillään kahta noin kolmekymppistä veljestä.

– Epäillyt ovat noin 30-vuotiaita henkilöitä, jolla on hyvä tietotekninen osaaminen. Heillä ei ole varsinaista taustaa huumekaupasta. Heille on kertynyt aika paljon omaisuutta. Olemme takavarikoineet noin miljoonan euron arvosta rahaa, osakkeita, bitcoineja ja niin edelleen, Sinkkonen sanoo.

Päätekijäksi epäilty työskenteli MTV:n tietojen mukaan hyvämaineisessa perheyrityksessä ja kauppasi huumeita parilla miljoonalla eurolla siinä sivussa.

Sinkkosen mukaan nettihuumekauppaa käyvällä organisaatiolla on ollut satoja asiakkaita ympäri Suomen.

– Kyllä tämä on kasvava trendi, että netistä ostetaan. Tässä on kaupiteltu huumeita ihan laidasta laitaan. On ollut perinteisiä huumeita, mutta myös uusia muuntohuumeita.

Huume-eriä toimitettiin maastokätköihin, esimerkiksi linnunpönttöihin ympäri Suomea.

Tulli pysäytti 15 kilon huumausainesalakuljetuksen – katukauppa-arvo 1,1 miljoonaa euroa 2:24

Lue myös:

    Uusimmat