Suuren nettihuumekaupan taustalta paljastui tavallinen nuoripari Kymenlaaksosta – Tulli löysi 4,5 kiloa ekstaasia ja 3500 LSD-lappua

Tulli löysi 4,5 kiloa ekstaasia ja 3500 LSD-lappua 0:51

Kymenlaaksossa asuneen nuoren pariskunnan epäillään pyörittäneen suurta huumekauppaa netissä. Tutkinnan yhteydessä on pariskunnan lisäksi kuultu alle kymmentä muuta epäiltyä.

Vuosina 1991 ja 1993 syntyneet pääepäillyt ovat pyörittäneet Tullin mukaan nettihuumekauppaa vuodesta 2014 alkaen. He ovat tilanneet ulkomailta suuria määriä huumausaineita ja myyneet sitä eteenpäin TOR-verkossa toimivan Silkkitie-sivuston välityksellä.

– Ostajat ovat maksaneet pariskunnalle bitcoineilla, ja tavara on toimitettu postitse tai maastokätköihin laitettuna eri puolille Suomea, kertoo Tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkonen.

Epäiltyjen hallusta on takavarikoitu muun muassa kidemäisessä muodossa ollutta MDMA:ta eli ekstaasia yli 4,5 kiloa. Siitä määrästä olisi saatu noin 49 000 käyttöannosta. Lisäksi on takavarikoitu hieman alle 3500 LSD-lappua, yli 4500 ekstaasipilleriä sekä pieniä määriä muita huumausaineita.

Pariskunnan epäillään tahkonneen huumeiden myynnillä jopa puoli miljoonaa euroa satojen bitcoinien muodossa.

Rikoshyötynä on takavarikoitu bitcoineja noin 100 000 euron arvosta.

Epäillyt vangittuina

Nettihuumekauppoja on jäänyt Tullin haaviin viime aikoina useampiakin. Viime syksynä MTV Uutiset kertoi Suomen suurimman nettihuumekaupan Douppikaupan paljastumisesta. Kolmikon epäillään netonneen huumekaupalla jopa kaksi miljoonaa euroa. 

– Voimavaroja kohdennetaan sinne, missä on suurin tarve, Sinkkonen sanoo.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antaa tuomionsa Douppikaupan jutussa 10. helmikuuta.

Kymenlaakson nuorenparin pyörittämään huumekauppaan liittyen on muutamia henkilöitä vielä tavoittamatta, ja tullin esitutkinta on kesken. Pääepäillyt ovat edelleen vangittuina, ja syytteet jutussa on nostettava 11. huhtikuuta mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja