Näin poliisi kommentoi Janne "Nacci" Tranbergiin ja Niko Ranta-ahoon kytkeytyvää huumevyyhteä: "Tapauksessa on selkeästi kaksi ylätason päätoimijaa – aineita on myyty pimeässä verkossa"

14:21

Poliisi tiedotti tänään selvittäneensä laajan huumeiden, dopingaineiden ja lääkkeiden salakuljetus- sekä levityskokonaisuuden.

MTV Uutisten tietojen mukaan kyse on rikostutkinnasta, jossa pääepäiltyinä ovat aiemmin moottoripyöräkerho Cannonball MC:n keulamiehenä tunnettu Janne "Nacci" Tranberg ja liikemies Niko Ranta-aho.

Tutkinta liittyi epäiltyyn Tampereelta johdettuun doping- ja huumausaineaineiden salakuljetusorganisaation toimintaan. Tranberg johti tutkinnan mukaan salakuljetusta Espanjasta käsin yhdessä Ranta-ahon kanssa.

"Kokonaisuus on iso"

Tutkinnassa on löydetty muun muassa parisataa kiloa amfetamiinia, yli 100 000 ekstaasinappia sekä yli kaksi miljoonaa huumelääketablettia.

Rikoshyöty on ollut noin neljä miljoonaa euroa.

– Kokonaisuus on iso, jos ajatellaan, että epäiltynä on ollut kymmeniä ihmisiä ja vangittuna on edelleenkin useita ihmisiä. Kokonaisuus on merkittävä ja pitkään on tutkittu, kommentoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Toni Uusikivi MTV:lle.

Poliisi ei tahdo puhua epäillyistä nimillä.

– Tapauksessa on selkeästi kaksi ylätason päätoimijaa ja sitten on erilaisia lähipiirejä. Kaikki organisaatioon osallistuneet eivät välttämättä tunne eivätkä ole edes tavanneet toisiaan, Uusikivi sanoo.

– Käytännössä se on toiminut niin, että epäillyt ovat Espanjasta näitä asioita järjestelleet ja sitten on myyty pimeässä verkossa, "dark webissä". Tästä on hyvin selkeää näyttöä. Osa on myyty netin kautta ja osa kasvokkain.

Tutkinnan aikana poliisi on tehnyt lukuisia takavarikointeja. Esimerkiksi yksi huumeita sisältänyt kassi löytyi erään vuokramökin piharakennuksesta.

Huumeita rekoilla Alankomaista

Myös rahaa on takavarikoitu. Helsinki-Vantaan lentokentällä yhdeltä Espanjaan matkalla olleelta epäillyltä löytyi käteistä rahaa yli 60 000 euroa.

Tutkinnan mukaan huumeet tuotiin Suomeen muun muassa rekoilla Alankomaista.

Toiminnan epäillään alkaneen dopingaineiden salakuljetuksella vuonna 2016 ja laajentuneen myöhemmin huumeiden ja huumelääkkeiden maahantuontiin ja levitykseen.

Poliisi onnistui tutkinnassa murtamaan salattua viestiliikennettä. Tapaus tulee oikeuskäsittelyyn tammikuussa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja