Mainos

Tulli paljasti Suomen suurimman nettihuumekaupan – kolmikko nettosi 2 miljoonaa

2:13

Tulli on paljastanut Tor-verkossa laajasti toimineen nettihuumekauppaorganisaation.

Kolmen suomalaisen epäillään tuoneen maahan yli 40 kiloa jauhemaisia huumausaineita, yli 40 000 ekstaasitablettia ja noin 30 000 LSD-lappua. Lisäksi he ovat tuoneet maahan erilaisia muuntohuumeeksi luokiteltavia aineita.

Kolmikko on myynyt  huumeita netissä noin kahden miljoonan euron arvosta. Tapaukseen liittyen Tulli pysäytti noin 15 kilon huumausainesalakuljetuksen, jonka katukauppa-arvo olisi ollut noin 1,1 miljoonaa euroa. Kaikista maahantuoduista huumausaineista olisi saanut yli 10 miljoonaa käyttöannosta.

Tulli kuvaa paljastettua nettihuumekauppaorganisaatiota Suomen suurimmaksi. Nettihuumekauppa toimi Silkkitie-sivustolla anonyymissä Tor-verkossa niin sanotulla pimeällä kauppapaikalla ja siihen kuului erillisiä alakauppoja.

Kauppaa on Tullin mukaan markkinoitu lähettämällä mahdollisille ostajille ilmaisia LSD-lappuja. Huumeita on ostettu bitcoin-virtuaalivaluutalla. Niitä on toimitettu ostajille postitse. Huumeita on toimitettu myös maastokätköihin, esimerkiksi linnunpönttöihin.

Tulli on tutkinut tapausta törkeinä huumausainerikoksina ja salakuljetuksina. Epäiltyinä tapauksessa on kolme suomalaista henkilöä, jotka ovat olleet vangittuja huhtikuusta 2016 lähtien. Epäillyt ovat noin 30-vuotiaita ja kotoisin Varsinais-Suomesta ja pääkaupunkiseudulta. 

Tulli on tehnyt tapauksen tutkinnassa yhteistyötä Hollannin, USA:n, Saksan ja Latvian viranomaisten sekä Europolin kanssa.

2:24

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.