Mainos

Veli kommentoi: Suvi Lindénin ja Patrian läheisyys Hallissa on vain maantieteellistä

2:40

Sekavaan Uganda-tapaukseen liittyvät Suvi Lindén ja Patria ovat kirjaimellisesti läheisiä Jämsän Hallissa.

Lindén on NxtVn Finland -yhtiön hallituksen puheenjohtaja, ja yritys pyrkii perustamaan ostamansa Hallin entisen varuskunnan paikalle datakeskuspuistoa. Alue sijaitsee Patrian toimipaikan lähellä.

Suvi Lindén ei ole vastannut STT:n haastattelupyyntöihin. Myös hänen veljensä Seppo Lindén on mukana yrityksessä operatiivisena johtajana.

Veljen mukaan Patrialla ja NxtVn:llä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa, eikä datapuiston sijainti liity Patrian läheisyyteen.

– Yksi keskinäinen palaveri Patrian kanssa käytiin, ja silloin kerroimme, mitä Halliin suunnitellaan. Se on kohteliasta, Lindén kertoo.

Lindén ei ollut aiemmin kuullutkaan Kampalassa kuolleesta suomalaismiehestä eikä omien sanojensa mukaan tiennyt, kenen kanssa sisko oli matkalla. Hän kertoo myös, ettei NxtVn:n nykyinen toimitusjohtaja Khaled Sedrak tiennyt kuollutta miestä.

– Vaikka kuinka koplaisi, näillä asioilla ei ole mitään yhteyttä.

Hanke etenee hitaasti

Hallin datapuistohanke ei ole edennyt toivottua tahtia. Jämsän Seutu -lehden mukaan NxtVn-yhtiön tavoitteena oli viime vuonna solmia aiesopimuksia, mutta nimiä ei vielä papereissa ole.

Alueen asemakaava hyväksyttiin reilu vuosi sitten. Seppo Lindén kertoo, että muutamien mahdollisten asiakkaiden kanssa neuvotellaan.

Suvi Lindén ei ole NxtVn:ssä omistajana. Seppo Lindénin mukaan ex-ministeri on kuitenkin se, joka houkutteli yrityksen perustajan Sedrakin Suomeen tutustumaan maan datakeskuspuistomahdollisuuksiin. NxtVn:llä on Suomessa nyt kolme yhtiötä, NxtVn Finland, NxtVn Jämsä ja NxtVn Halli, jotka on Seppo Lindénin mukaan tarkoitus yhdistää yhdeksi.

Jämsän kaupungin kehittämisyhtiö Jämsek on mukana entisen varuskunta-alueen kehittämisessä. Yhtiön toimitusjohtaja Ulla Haggrén kehuu yhteistyötä NxtVn:n kanssa erittäin hyväksi. Kaupunki osallistuu alueen markkinointiin ja brändäämiseen, mutta muutoin hanke on yrityksen kontolla.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.