Veikkausliigasta siirtynyt ulkomaille vain kaksi pelaajaa kuluvan siirtoikkunan aikana – pelaaja-agentti avaa syitä

Vain kaksi suomalaispelaajaa on siirtynyt Veikkausliigasta ulkomaille kuluvan siirtoikkunan aikana. HJK:n Lassi Lappalainen siirtyi Italian Serie A:n Bolognan riveihin, joskin lähti samantien lainasopimuksella Pohjois-Amerikkaan. Rasmus Karjalainen siirtyi puolestaan KuPS:ista hollantilaiseen Fortuna Sittardiin. MTV Urheilu tavoitti pelaaja-agenttina toimivan Sami Salosen asian tiimoilta.

Salonen on huolissaan vallitsevasta tilanteesta. Hän myöntää, että suomalaislupaukset eivät ole Huuhkajien lennosta huolimatta kuumaa valuuttaa pelaajamarkkinoilla. Kotimaisen pääsarjan taso herättää kysymysmerkkejä.

– Veikkausliiga on fyysinen sarja ja siellä pelataan sinänsä ihan hyvää jalkapalloa, mutta se, joka on se kaikkein tärkein asia, on se pelin tempo. Se on Veikkausliigassa liian hidas, Salonen toteaa.

Muissa Pohjoismaiden pääsarjoissa tilanne on erilainen. Ulkomaalaisseurat luottavat siihen, että pelaaja on valmis ottamaan seuraavan askeleen, kun kasvattajasarjan taso on tarpeeksi kova.

– Ollaanhan siellä ihan eri tasolla. Kukaan ei voi kiistää sitä. Ruotsilla ja Tanskalla on erityisesti paljon pelaajia ympäri Eurooppaa, Salonen sanoo.

HJK:sta seuraavan askeleen eteenpäin ottanut Lappalainen ollut poikkeuksellinen piristysruiske. 

– Mielestäni Lappalaisen suoritukset Huuhkajissa olivat parempia kuin alkukauden vastaavat Veikkausliigassa. Hänelle maajoukkuepelit ja menestys Huuhkajissa oli takuulla hyvä asia, Salonen päättää.

Lue myös:

    Uusimmat