Veikkausliigan päätöskierrokselle rutkasti jännitettävää – kolme joukkuetta taistelee suorasta säilymisestä

Jalkapallon kotimaisessa pääsarjassa Veikkausliigassa pelattiin lauantaina toiseksi viimeinen kierros. RoPS onnistui varmistamaan hopeamitalinsa, mutta peräpään taistelu pysyi edelleen tasaisena, sillä kaikki kolme karsintapaikkaa välttelevää joukkuetta hävisi omat ottelunsa.

TPS, IFK Mariehamn ja SJK ovat ne kolme joukkuetta, jotka ovat vielä vaarassa joutua karsimaan paikastaan ensi kauden Veikkausliigassa. TPS hävisi KuPS:ille oman ottelunsa 2-1 lukemin, ja on kaikista ahtaimmassa tilanteessa, sillä he ovat tällä hetkellä karsijan paikalla ja eroa ylöspäin on kaksi pistettä. 

Turkulaiset kohtaavat kauden viimeisessä ottelussaan Suomen mestaruuden jo varmistaneen HJK:n. 

TPS:n yläpuolella majailevat IFK Mariehamn ja SJK tasapisteissä. Saarelaiset hävisivät oman ottelunsa Ykköseen ensi kaudeksi pudonnutta PS Kemiä vastaan 2-0 lukemin. Viimeisellä kierroksella suurin mielenkiinto tulee olemaan IFK Mariehamnin pelissä, sillä se kohtaa pronssista taistelevan Kuopion Palloseuran kotikentällään.

Kaikista vahvin tilanne ennen viimeistä kierrosta on SJK:lla. Vaikka joukkue kärsi tappion HJK:ta vastaan toiseksi viimeisellä kierroksella, niin on sillä hyvät mahdollisuudet sarjapaikan säilyttämiseen.

Seinäjokelaisilla on vastassa viimeisellä kierroksella FC Inter, jolla panoksena ottelussa on ainoastaan yksi lisäpeli kotikentälle ensi kaudeksi. Sijoilla 1.-6. kauden päätteeksi olevat joukkueet saavat yhden kotipelin muita enemmän seuraavaksi kaudeksi. 

Veikkausliigan päätöskierros pelataan 27. lokakuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat