HJK:n taistelu mestaruudesta mureni käytännössä – KuPS ja Inter vankistivat asemiaan kultajahdissa

Hallitsevan Suomen mestarin Helsingin Jalkapalloklubin mestaruushaaveet murenivat käytännössä, kun joukkue kärsi 1-0 tappion KuPS:in vieraana. Ottelun ainokaisen viimeisteli Ats Purje.

HJK on mestaruussarjan ensimmäisen kierroksen jälkeen viidentenä ja sillä on eroa kärkeen peräti 11 pistettä, kun otteluita on jäljellä enää neljä. HJK voi kerätä enintään 12 pistettä. Myös mitali on tiukassa, sillä sarjakolmoseen Ilvekseen on eroa kuusi pistettä.

Ilves kärsi omassa ottelussaan tappion Hongalle lukemin 0-2. Maalintekijöinä kunnostautuivat Mikko Sumusalo ja Borjas Martin. Ilves on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan vain yhden. Honka nousi voitollaan hämmentämään mitalitaistelua ja se on kolmen pisteen päässä Ilveksestä.

Päivän kolmannessa ottelussa Inter varmisti sen jatkon sarjan kärkisijalla, kun se voitti IFK Mariehamnin 2-0 numeroin Mika Ojalan ja Timo Furuholmin maaleilla. Inter onkin vahvimmin kiinni mestaruudessa, sillä sillä on kaksi pistettä etumatkaa sarjakakkoseen KuPS:iin. 

HJK on käytännössä pakkovoiton edessä seuraavassa ottelussa Honkaa vastaan, jotta se pysyy vielä mitalitaistossa. Klubin asemaa voi synkentää entisestään se, jos Ilves pystyy voittamaan kotonaan Interin. KuPS pelaa puolestaan viikon päästä pelattavalla toisella kierroksella IFK Mariehamnia vastaan. 

Lue myös:

    Uusimmat