Veikkausliigan huipennus lähenee – IFK Mariehamnille kyseenalainen punainen kortti, HJK:n Klauss pahensi SJK:n ahdinkoa kauden 20. maalillaan

Veikkausliigassa pelataan parhaillaan toiseksi viimeistä kierrosta. Jokaisessa päivän ottelussa panosta riittää, sekä mitalitaistossa, että karsintapaikan kohtalon selviämisessä.

Kuvan videolla Tulosruudun kooste Veikkausliigan edellisestä kierroksesta.

Mitalitaistelussa mukana olevista joukkueista FC Honka aloitti oman ottelunsa kaikista vahviten. Borjas Martin iski joukkueen johtomaalin 22. minuutilla. Hongalle ilouutisia toi myös karsintapaikkaa välttelevä TPS, joka johtaa mitalitaistelussa mukana olevaa Kuopion Palloseuraa 1-0 lukemin Elias Ahteen maalilla. 

Eroa Hongan ja KuPS:in välillä on nyt kolme pistettä, joten espoolaiset ovat vahvasti mitalinsyrjässä kiinni. Hopeasijalla tällä hetkellä oleva Rovaniemen Palloseura on tasatilanteessa VPS:ää vastaan, joten Hongalla on näillä tuloksilla mahdollisuus myös hopeaan. 

Karsintapaikkaa välttelevistä joukkueista SJK ja IFK Mariehamn ovat pahassa pinteessä, sillä HJK:n Klauss iski kauden 20. maalin SJK:n verkkoon ja helsinkiläiset johtavat ottelua ensimmäisen jakson jälkeen 1-0. Maali on sinällään historiallinen, sillä ainostaan Paulus Roiha (vuonna 2001 22 maalia) ja Timo Furuholm (vuonna 2011 22 maalia) ovat onnistuneet rikkomaan 20 maalin rajan 2000-luvulla.

IFK Mariehamnin tilanne on ikävä, sillä joukkueen puolustaja Hamed Coulibaly sai kyseenalaisen punaisen kortin, ja joukkue joutuu pelaamaan ottelun loppuun vajaalla. PS Kemin Juho Mäkelä synkensi saarelaisten päivää entisestään iskemällä 1-0 johtomaalin ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla. 

Ilveksen ja Lahden välinen ottelu on 0-0 tilanteessa, samoin VPS:n ja RoPS:n.

Lue myös:

    Uusimmat