Veikkausliigan päätöskierros keskiviikkona: häntäpäässä valtavat panokset - voivatko mitalistit vielä muuttua?

Veikkausliigakauden 2020 päätöskierros pelataan tänään, keskiviikkona. HJK on jo sinetöinyt mestaruutensa ja RoPS putoamisensa Ykköseen, joten minkälaisia panoksia viimeinen kierros pitää oikein sisällään?

Koronaviruspandemiasta aiheutuneiden vaikeuksien takia kausi 2020 saa ennenaikaisen päätöksen, eikä mitali- ja haastajasarjoja pelata Veikkausliigan hallituksen päätöksellä.

HJK oli käytännössä jo varma mestari, kun lopullinen ratkaisu kauden päätöksestä tehtiin viime viikon loppupuolella. Viimeinenkin sinetti seuran 30. Suomen mestaruudelle saatiin kuitenkin sunnuntaina, kun HJK haki Maarianhaminasta musertavan 5-0-vierasvoiton.

Kuka karsii putoamisesta?

HJK:n antama selkäsauna ei ainoastaan sytyttänyt kolmatta tähteä helsinkiläisseuran rinnassa, vaan se asetti myös veitsen IFK Mariehamnin kaulalle. Ahvenanmaalaiset ovat vielä vaarassa pudota sarjataulukon toiseksi viimeiselle sijalle, eli karsijan paikalle.

Keskiviikon kierroksella ratkeaa, pelaako IFK vai Turun Palloseura varmuudella ensi kauden Veikkausliigassa. TPS on tällä hetkellä karsijan paikalla ja matkaa kymmenentenä olevaan IFK Mariehamniin on nyt kahden pisteen verran.

TPS isännöi kauden päätösottelussaan KuPS:ia. IFK matkustaa sen sijaan Hakan vieraaksi.

TPS:n olisi voitettava ja IFK:n hävittävä, jotta turkulaiset pitäisivät sarjapaikkansa ilman karsintaa. IFK Mariehamnille voitto löisi joukkueiden nykyiset sijoitukset lukkoon.

Jos TPS voittaa oman ottelunsa kahdella maalilla ja IFK pelaa tasapelin, ovat pistemäärät ja maalierot osapuolten välillä tasan. Silloin turkulaiset jäisivät kuitenkin tehtyjen maalien vertailussa karsijan tontille. IFK:n maaliero on kierroksen alla 28-43 (-15) ja TPS:n maaliero 20-37 (-17).

Mahdollisuuksia mitalitaistossa

TPS:n pakkovoitto Kuopion Palloseurasta ei kuitenkaan tule helpolla, sillä viime kauden mestari haluaa varmasti päättää alavireisen loppukautensa voitokkaasti. KuPS on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan ja istuu nyt sarjataulukon toisella sijalla.

Painetta savolaisille tuo myös pisteen päässä piinaava FC Inter, joka voi vielä viedä hopeamitalit itselleen. Turkulaiset päättävät kautensa HJK:n vieraana ja heidän tavoitteenaan on kaataa Klubi ennen helsinkiläisten pokaalin nostoa.

KuPS ja Inter ovat kuitenkin lähes varmuudella Veikkausliigan TOP3:n joukossa, mikä suo seuroille paikan UEFA:n upouuden euroturnauksen; Euroopan Konferenssiliigan karsinnoista. FC Honka voi teoreettisesti viedä pronssisijan vielä itselleen, mutta se vaatisi isoa vierasvoittoa Ilveksestä ja tappiota Interille.

Veikkausliigan päätöskierros 4.11.

FC Haka – IFK Mariehamn
FC Lahti – HIFK
HJK – FC Inter
Ilves – FC Honka
RoPS – SJK
TPS – KuPS

Kaikki ottelut potkaistaan käyntiin kello 18:30

Lue myös:

    Uusimmat